Liten USB 3.0-disk fra Seagate

Liten USB 3.0-disk fra Seagate

Seagate har lansert mobil USB 3.0-harddisk.

For de som vurderer å kjøpe ny ekstern harddisk begynner det nå å komme flere alternativer med USB 3.0-grensesnitt - riktignok er ikke alt leveringsklart på det norske markedet i skrivende stund. Vi ser imidlertid at enkelte forhandlere har USB 3.0-harddisker fra Western Digital og Buffalo på lager.

BlackArmor PS 110 er den første USB 3.0-kompatible eksterne harddisken fra Seagate. I motsetning til det vi har sett lansert fra blant annet Western Digital, Freecom og Buffalo er dette en 2,5-tommers-disk med USB 3.0-grensesnitt. Dette vil si at det er en fysisk langt mindre disk som vil være enklere å frakte med seg og den er ikke avhengig av egen strømforsyning. Vekten er oppgitt til under 200 gram.

PS 110 leveres med en kapasitet på 500 gigabyte og leveres i et sett sammen med USB 3.0-kontroller for bærbare pc-er i form av et Expresscard/34-tilleggskort. Dette kortet kan også benyttes på pc-er med Expresscard/54.

LES OGSÅ: TEST: USB 3.0 - Raskt førsteinntrykk

Harddisken har 7 200 o/min. rotasjonshastighet, og med USB 3.0 er det større praktisk utnyttelse av ytelsesgevinsten raskere rotasjonshastighet gir for USB-disker. Det er ellers mulighet for aktivering av 256-bit maskinvarebasert AES-kryptering. Dette er integrert i harddiskens elektronikk og skal ikke påvirke ytelsen.

Vi har ikke sett noen norsk pris på harddisken ennå. Veiledende pris i USA tilsvarer cirka 1 350 kroner inklusive mva. i Norge. Trolig vil man etter hvert se harddisken bli solgt uten medfølgende USB 3.0-kontroller, og da til en lavere pris. Allerede har blant annet Asus og Lenovo lansert bærbare pc-er med integrert USB 3.0-støtte slik at ekstra kontroller ikke er nødvendig. Det finnes også etter hvert flere hovedkort for stasjonære pc-er med integrert USB 3.0-støtte.

Mer informasjon: www.seagate.com.