OCZ lanserer ekstern SSD

OCZ lanserer ekstern SSD

Lynrask og ultraportabel, men temmelig dyr SSD.

OCZ Enyo er en ekstern SSD lagringsenhet med støtte for USB 3.0. Den leveres i tre størrelser med henholdsvis 64GB, 128GB og 256GB kapasitet, og er forventet å komme i salg i midten av mai måned.

Selskapet har utvilsom lagt stor vekt på design, med en ekstern SSD som virkelig skiller seg ut fra både konkurrerende SSD-løsninger, og fra mer traurige harddiskbaserte.

Ved siden av lav vekt og liten størrelse gir bruken av SSD i kombinasjon med USB 3.0 potensiale for høye hastigheter. OCZ opplyser at enheten har en lesehastighet på opptil 260MB/s og skrivehastighet opptil 200MB/s, noe som skal være opptil ti ganger raskere enn USB 2.0.

Samtidig som man ser ut til å havne på meget pene ytelsestall, står det litt verre til med lagringskapasitet og pris. Som med de fleste andre SSD-er koster det på mange måter mer enn det smaker, og for de aller fleste vil man nok klare seg lenge med en harddiskbasert USB 3.0-løsning.

Utsalgsprisen i Norge vil ligge på cirka 1900 kroner for 64GB modellen, 3300 kroner for 128GB modellen og 6600 kroner for 256GB modellen.

LES OGSÅ: TEST: WD My Book 3.0 - stor og rask

Les om: