Superrask USB SSD

Superrask USB SSD

Lacie FastKey beskrives som en ekstern SSD, men er på størrelse med en vanlig usb-minnepinne.

Strengt tatt er en ekstern SSD og en usb-minnepinne ikke så forskjellig. Begge benytter flashminne for lagring av data. Man kan vel imidlertid si at man forventer mer av noe som beskrives som en SSD når det gjelder ytelse og kapasitet.

LES OGSÅ:

TEST: Lacie 2big USB 3.0 - Rask dobbeltdisk

Lacie Fastkey skal ifølge pressemeldingen klare overføringshastigheter på opptil 260 megabyte i sekundet via USB 3.0. Det vil da kreves at man har en USB 3.0-kontroller som i praksis kan håndtere denne hastigheten - noe ikke alle kan. Ifølge Lacies spesifikasjoner er Fastkey også utstyrt med en buffer - dette kan gi deres løsning lang høyere ytelse på operasjoner rundt små filer og små operasjoner enn de fleste vanlige minnepinnene, som har en flashminnekontroller som ikke har en buffer (cache).

LES OGSÅ:

TEST: Kingston DataTraveler Ultimate: Superrask minnepinne

Lacie sier ikke noe om hvorvidt Fastkey er utstyrt med teknologi som effektivt skal klare å opprettholde ytelsen etter hvert som minnecellene har vært i bruk og blitt slettet.

Det er støtte for kryptering slik at innholdet kun kan aksesseres gjennom bruk av passord.

Fastkey vil leveres med kapasitet på 30, 60 og 120 gigabyte. Foreløpig har vi ikke funnet produktet hos norske forhandlere, men på Lacies veilledende priser er henholdsvis cirka 1 400, 2 400 og 4 300 kroner. Det er en premium pris. Til sammenligning får man USB 3.0 SSD fra OCZ på 128 gigabyte til rett i overkant av 2 000 kroner. Denne blir imidlertid en del større fysisk sett.

LES OGSÅ:

TEST: Lynraske SSD-er

Les om: