TEST: Kingston USB 3.0 Media Reader - Rask minnekortleser

TEST: Kingston USB 3.0 Media Reader - Rask minnekortleser

Kingston gjør det raskere å hente ut film og bilder fra minnekortet.

Høyere oppløsning og store minnekort – og videokamera som tar opp full HD-video på minnekort. Mengden data man flytter fra minnekort til pc-en har økt betydelig, og med Kingstons USB 3.0-minnekortleser skal overflyttingen gå raskere.

USB 2.0 vil i praksis kunne gi rundt 30 megabyte i sekundet. Men det er for eksterne harddisker og lignende. Hastigheten vi ser for minnekortlesere er gjerne lavere – med andre ord utnytter de ikke potensialet for USB 2.0 engang. Bakgrunnen for dette ligger gjerne i å gjøre produkltet så billig som mulig, for man finner også USB 2.0-minnekortlesere som leverer opp i mot det grensesnittet har som det maksimale.

Man trenger imidlertid også et raskt minnekort. Hastigheten på minnekort er gjerne angitt i klasser eller i forhold til en «x-hastighet». For eksempel kan et kort være spesifisert til 200x, hvilket betyr 150 kB/s x 200, altså cirka 30 MB/s.

Kingston USB 3.0 Media Reader støtter USB 2.0 og USB 3.0 for tilkobling, og minnekorttypene støttet er blant annet CompactFlash, MemoryStick og SD/SDHC/SDXC. For SD-korttypene er det også mulig å bruke mikrovariantene av kortene uten bruk av ekstra adapter. Har man en litt eldre pc eller minnekortleser, er det forøvrig ikke sikkert at SDHC og SDXC, som nå benyttes av en del nyere produkter, er støttet.

LES OGSÅ:

TEST: To raske minnepinner

Rask generelt

Vi vet ikke om vi har fått testet denne minnekortleserens fulle potensial. Den klarte i hvert fall å utnytte vårt 32 GB SDHC 233x-minnekort bortimot maksimalt – det vil si nesten 35 MB/sek. For profesjonelle brukere finnes det også raskere minnekort enn vi hadde tilgjengelig i testøyeblikket – dette gjelder spesielt CompactFlash-kort, men man har også sett SD-minnekort lansert med 600x-hastighet. Samtidig lot vi oss også imponere av minnekortleseren når den var koblet til USB 2.0, og sammenlignet med noen av minnekortleserne vi hadde liggende. Mange av de rimelige USB 2.0-minnekortleserene på markedet er nok langt unna å virkelig utnytte selv USB 2.0. Man merker hastighetsforskjellen både i overføringene og når man åpner minnekortet og Windows lager miniatyrversjoner av bildene.

Trenger du en ny minnekortleser framstår Kingstons nye som et raskt, fleksibelt og rimelig valg. Dette selv om du ikke har USB 3.0-støtte på pc-en.

LES OGSÅ:

Praktisk USB 3.0-kort for bærbare