TEST: Sandberg USB 3.0 SATA Docking Station: Rask USB 3.0-dokking

TEST: Sandberg USB 3.0 SATA Docking Station: Rask USB 3.0-dokking

Rask tilgang til interne harddisker og en praktisk løsning for diskkloning.

Trenger du å hente ut data fra disken til en bærbar pc som har sluttet å fungere? Skal du oppgradere til større eller raskere harddisk – eller enda mer aktuelt, fra harddisk til SSD? Sjekke om det er noen data på noen av harddiskene som har ligget i skuffen noen år eller har strømforsyningen til den eksterne harddisken sluttet å fungere?

Bruksområdene for en diskdokking er mange. Med USB 3.0-støtte går også oppgavene unna raskere. Både 1,8-, 2,5- og 3,5-tommers harddisker og SSD-er er støttet.

LES OGSÅ:

TEST: Silverstone EC02: Smartere USB 3.0-kort

 

Med en SSD i dokkingen og en rask USB 3.0-kontroller oppnådde vi lese- og skrivehastighet på i overkant av 200 megabyte i sekundet. Noe høyere hastighet har vi heller ikke tidligere sett med andre USB 3.0-produkter mot usb-kontrolleren, og diskdokkingen i seg selv virker med andre ord ikke til å være en flaskehals. Dokkingen kan også benyttes mot pc-er med USB 2.0-støtte – ytelsen begrenser seg da til rundt 30 megabyte i sekundet.

Utformingen er tradisjonell sammenlignet med de fleste diskdokkingene på markedet. Sandberg gjør imidlertid at den virker litt mer påkostet gjennom bruk av aluminium for deler av dokkingen.

LES OGSÅ:

GUIDE: Slik gir du pc-en SSD

 

Et element vi reagerer litt på er kabelen, som ikke virker helt standard. Kontakten som skal inn i dokkingstasjonen ser ut som en mini-usb-kontakt, men siden dette er en USB 3.0-løsning har den flere ledere enn en vanlig mini-usb-kabel. Så vidt vi kan forstå spesifiserer USB 3.0-standarden an annen type kontakt, og dette kan gi problemer hvis man skulle miste eller ødelegge kabelen som følger med.

Sansbergs USB 3.0-dokking går nok inn i en rekke av flere dokkingstasjoner på markedet som gjør jobben – mange er nok også basert på den samme Serial ATA-til-USB 3.0-elektronikken. Men det sentrale er at den gjør den jobben som den er tiltenkt å gjøre.

LES OGSÅ:

TEST: Silverstone DS321: USB 3.0 med RAID