USB 3.0 SSD fra OCZ

USB 3.0 SSD fra OCZ

OCZ vil i samarbeid med Symwave vise fram ekstern SSD på CES.

Som vi var inne på i artikkelen om vårt første møte med USB 3.0, er den nye usb-standarden svært viktig med tanke på å kunne utnytte ytelsen flashminnebaserte lagringsmedier kan gi. I vår test av SSD-er kunne man nå se interne SSD-er som på større operasjoner kunne levere over 200 megabyte i sekundet. USB 2.0 er i praksis begrenset til en hastighet på i overkant av 30 megabyte i sekundet, mens vi allerede har sett at USB 3.0 kan levere minst seks ganger mer - og vi ser ikke bort i fra at ytelsen kan bli ennå høyere med kommende USB 3.0-kontrollere og eksterne lagringsmedier.

OCZ, som raskt har blitt blant de ledende SSD-leverandørene, har nå inngått et samarbeid med selskapet Symwave om en ekstern SSD med USB 3.0-grensesnitt. Produktet skal presenteres på CES-messen på nyåret. Foreløpig foreligger det få konkrete detaljer om produktet. Symwave har fra før USB 3.0-til-Serial ATA-bro som kan brukes i blant annet eksterne harddiskkabinetter.

For eksterne SSD-er kan det være aktuelt å bruke andre kontrollere og annet flashminne enn i interne SSD-er. Man kan se for seg et noe annet bruksmønster enn for en SSD som blant annet brukes som systemdisk. Dette gjør at eksterne SSD-er i teorien kan lages en del rimeligere enn interne.

LES OGSÅ: GUIDE: Superytelse med SSD