USB-plugg mot id-tyveri

USB-plugg mot id-tyveri

En liten dings på nøkkelknippet ditt kan gi deg en sikker web-identitet.

Et nytt phishingforsøk på norsk tidligere denne uken viste at nettet langt fra er trygt for personlige økonomiske handlinger. Ifølge Gartner kan tyveri av identitet og svindel med nett- og mobilbetaling kan koste amerikanske banker mer enn 50 milliarder dollar.

Et samarbeid mellom et koreansk selskap og et nederlandsk selskap kan gi en av løsningene mot indetitetstyveri på nett. Sørkoreanske N-Line og nederlandske ID Control har inngått en avtale for å videreformidle MaGer USB-plugg for identifikasjon til det europeiske markedet.

Dobbel autentifisering

Konseptet er basert på prinsipp at du har "noe" (USB-pluggen) som kombineres med en kode (passord eller pin-kode) for å identifisere deg på nett.

I tillegg byr pluggen på sikker lagring av biometriske data, sertifikater og PKI-nøkler for tilgang til all slags digitale tjenester. Pluggen kan gi en juridisk bindende signatur og kan brukes som offisiell legitimasjon, ifølge selskapene.

Beskytter

"MaGer" betyr "å beskytte" på koreansk. Dingsen kan ifølge selskapene være med på å trygge identifisering og verifikasjon på nettet. Dermed kan pluggen bidra til at hacking, phishing og id-tyveri ikke gjør internetttrafikken usikker.

- Det er et klart behov i Europa for å sikre identiteten til online partnere, ansatte og kunder i forbindelse med webbaserte transaksjoner, sier Hans Kortekaas, toppsjef i ID Control, i pressemeldingen.

Her finner du mer informasjon.