Usikker norsk fremtid for Asus Eee PC

Usikker norsk fremtid for Asus Eee PC

Asus forkaster planer om nordisk lansering.

Det er så stor etterspørsel på Asus' lille Eee PC at firmaet ser seg nødt til å forkaste alle nordiske lanseringsplaner, inntil videre. Derfor kan det gå lenge til vi får se mer til Eee PC her i landet. Dette erkjenner Asus nå overfor PC World Danmark.

Det ser for tiden mørkt ut for en norsk versjon av Eee PC, som vi var de første som hadde test av. Nettbutikken PS hadde forberedt seg på å begynne å selge pc-en fra april av da kontrameldingen kom fra Asus.

På direkte forespørsel erkjenner Asus' nordiske presseansvarlige at han ikke aner når den superbillige ultraportable pc-en kommer til det nordiske markedet.

- Vi klarer ganske enkelt ikke å produsere nok til å møte etterspørselen, selv om vi bygger to Eee PC i sekundet. Derfor kan jeg ikke si om vi kommer til å se noen nordisk lansering av maskinen i andre eller tredje kvartal, eller når det nå ellers måtte bli, sier Haby til PC World Danmark.

SE VÅR BILDESERIE: Asus Eee PC

Planene, som nå er skrinlagt, innebar også spesiell tilpasning av programvaren til det skandinaviske markedet.

Store konkurrenter puster Asus i nakken
I mellomtiden er det ikke umulig at konkurrenter kommer Asus i forkjøpet med Linux-baserte mini-bærbare, som kombinerer ekstremt lave priser og vekt.

Både Acer, HP og Dell planlegger angivelig å lansere konkurrenter. Andre, som Everex, har allerede gjort det.

Les Norges første test av Eee PC her.