Usikkerhet rundt nye Ipad

Usikkerhet rundt nye Ipad

Vil den nye Ipaden fungere med 4G i Norge?

Med brask og bram ble Apples nye Ipad lansert onsdag kveld norsk tid. Nettbrettet kommer for salg i Norge 23. mars. Blant det som skapte mest oppsikt var skjermen med en oppløsning på 2048 x 1536 piksler.

LES OGSÅ: Imponerende ny Ipad-grafikk

Det andre var at nye Ipad kommer med såkalt LTE, eller 4G, noe som innebærer en betydelig raskere nettforbindelse enn med dagens 3G-modell - hvor dette nettet er bygd ut.

Men nå er det sådd tvil om den teknologien vil fungere i Norge.

Feil frekvens

På Apples nettsider stod pesifikasjonene til den nye iPad-utgaven, her beskrives et frekvensbånd på 700 og 2100 MHz. Disse frekvensene benyttes imidlertid ikke i Europa, men i USA.

- Ut i fra den informasjonen som er tilgjengelig fra Apple nå, så vil ikke iPaden fungere med vårt 4G-nettverk, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom til Dagbladet.

Vederhus sier videre at det er litt for tidlig å konkludere, før den er lansert i Norge, men de vil undersøke dette nærmere med Apple.

Teleanalytiker John Strand går imdidlertid lenger og beskylder Apple for løgn.

– Når Apple oppgir på sine sider oppgir at europeiske mobiloperatører vil støtte iPad med 4G, så er det blank løgn, sier Strand til digi.no.