Usikkert for hjemmetelefoner

Usikkert for hjemmetelefoner

Stadig flere bruker mobiltelefonen når de ringer. Den gode, gamle hustelefonen kan snart bli historie.
Fastlinjetelefonen går en usikker fremtid i møte. Undersøkelser foretatt av den finske mobilleverandøren Nokia, viser at over 45 millioner mennesker i Storbritannia, Tyskland, USA og Sør-Korea bruker kun mobiltelefonen når de ringer, opplyser BBC.

Korea på topp

Mobilbruken er ikke overraskende, mest omfattende i Sør-Korea, hvor 65 prosent av de spurte svarte at de vil kvitte seg med fastlinjen hvis de flytter.

Det ser imidlertid ikke ut til at hustelefonen tar farvel med telefonmarkedet riktig ennå.

Undersøkelsen viser nemlig at mobil-og fasttelefon blir brukt til ulike formål. Mens hjemmetelefonen ifølge flere av de spurte blir brukt til å foreta lengre samtaler, har samtalene på mobiltelefoner tendens til å bli kortere.

Billigere med fasttelefon

I Storbritannia svarte 69 prosent av de spurte at de bruker fasttelefon fordi den er billigere i bruk enn mobiltelefonen. Amerikanere og tyskere bruker fasstelefonen fordi den gir rask tilgang på internett samtidig som de mener den er mer pålitelig enn mobiltelefonen.

Ikke overraskende foretrekker eldre mennesker uansett alder fasttelefonen fremfor mobil. Kvinner over 50 bruker nesten aldri mobiltelefonen, viser videre undersøkelser.

Trådløst nett

Mange av de spurte svarte at de har en følelsesmessig relasjon til fasttelefonen som gjør at de fortsatt beholder den, samtidig som de forbinder den med koseprat.

Tross en eksplosiv bruk av mobiltelefoni, må mobiloperatørene dermed fortsatt jobbe for å overbevise og forsikre brukerne om at det er billig og bra å bruke mobiltelefon.

Undersøkelsen for øvrig, viser at flere vil bruke mobil eller trådløs service for å få nettilgang i løpet av de neste to årene.

Bare mobil

En undersøkelse som nylig ble foretatt av Perduco for NetCom, viser at 90.000 norske bedrifter er i ferd med kvitte seg helt med fasttelefonen og gå over til kun å bruke mobiltelefon.