Usynlighet preger outsourcingsselskaper

Bare fire outsourcingsselskaper er godt kjent i markedet. Et av dem har sluttet med drift.

Den årlige markedsundersøkelsen fra ASP Norge viser at virksomhetene i Norge ikke har altfor mange driftspartnere på radaren.

De 600 virksomhetene som deltok i undersøkelsen skulle angi de driftsleverandørene som hadde vært mest synlige i markedet. Hver kunne nevne inntil to leverandører.

EDB troner på toppen med 25 prosent, ErgoGroup havner på andreplass med rett under 20 prosent. Telecomputing tok tredjeplassen med rett over 10 prosent. Den fjerde leverandøren som fikk opp mot 10 prosent var Ementor, som solgte seg ut av dette området - til Ergo - i fjor høst.

Vanskelig å skille

Listen over selskaper innehold også flere leverandører som ikke er driftsleverandører eller ikke lenger tilbyr slike tjenester. Leverandører som Telenor, HP, IBM, Dell og Unisys får like høy, eller høyere rating enn aktive leverandører som Basefarm, Intillity, SBS og Steria

Den store massen driftsleverandører ligger på fire prosent og lavere. Til tross for at alle driftsleverandørene er aktive ute i markedet i sitt salgsarbeid, blir de likevel svært anonyme.

ASP Norge konkluderer med at synligheten i stor grad ser ut til å være en konsekvens av oppslag i pressen og leverandørens navn i markedet som leverandør av it-løsninger og tjenester generelt.

Les også: Mange som setter ut it-driften er misfornøyde