Ute og sykler

Ute og sykler

Helhetsinntrykket av Siemens M65 trekkes ned av treig og ustabil programvare.
"Drømmemobil for syklister" skrev Computerworld da Siemens M65 ble vist fram på vinterens Cebit-messe i Hannover. En mobiltelefon med innebygget sykkel-speedometer er en strålende idé. Det kan jo ikke være slik at det alltid er bilistene som skal stikke av med alt ekstrautstyret?

Etter å ha testet telefonen i praksis kunne overskriften ha blitt "Mareritt for syklister". Men det ville være å ta vel hardt i. Syklister er snille mennesker.

M65 er på mange måter en bra telefon med mange funksjoner, god lyd og god skjerm. Robust og sprutsikker utforming gjør at telefonen kan være med på det meste.

Men ytre mål på 49 x 109 x 19 millimeter og en vekt på 104 gram får husets yngre garde til å utbryte "Pappa, hvorfor må denne telefonen være så stor og klumpete?. Heller ikke spillene faller i smak.

Mangler Bluetooth

Zoom og manuell lysregulering, kombinert med romslig skjerm, gjør det derimot morsomt å ta bilder for både store og små. Men hvorfor ikke Bluetooth, Siemens? Det hadde gjort det enklere å overføre bildene til pc og å synkronisere kalender, epost og alle det andre M65 er spekket med.

Dessuten bør en såkalt sprutsikker telefon definitivt ha Bluetooth for å kunne brukes med trådløs håndfri, som er nødvendig for at telefonen skal beholde de vannavstøtende egenskapene.

At telefonen er tre-bånds (900/1800/1900 MHz) og derfor kan brukes i USA, er derimot udelt positivt.

Irriterende

Men så var det dette sykkel-speedometeret, da. Den ekstra spissen som skulle gi M65 et fortrinn i forhold til konkurrentene, blir dessverre dens bane. Som speedometer er nemlig M65 irriterende å bruke.

Med en spesiell holder (ekstrautstyr), kan M65 enkelt monteres på sykkelstyret. Den øverste delen av holderen "klikkes" på og må dessverre tas med når sykkelen parkeres på gaten.

En trinnvis instruksjon kommer opp på skjermen første gang telefonen settes i holderen. Sykkeltype og hjulstørrelse legges inn med noen få tastetrykk. To sykler kan settes opp med ulike profiler.

Fart, inkludert topp- og gjennomsnittsfart, avstand og tid vises i tydelig tekst. Verre er det at det tar en evighet, det vil si 10 - 15 sekunder, fra mobilen settes i holderen til speedometeret vises på skjermen.

Men det som virkelig irriterer er at telefonen ikke godtar at du tar den ut av holderen. "Vennligst tilkoble tilbehør!" kommer umiddelbart opp på skjermen. Avbryt-knappen leder til en meny. Men før det i det hele tatt er mulig å bla seg ned til Quit, kommer "Vennligst tilkoble tilbehør!" på skjermen igjen. Og du er like langt.

Plagsomt

Skulle du rekke å velge Quit, dukker den plagsomme meldingen opp før du har svart ja på at Bike-o-Meteret

virkeligskal forlates,. Noen gang gir mobilen seg etter en kort kamp, andre ganger er av-knappen eneste utvei. Alt dette kunne skyldes feil i sykkelapplikasjonen. Men når det i tillegg tar mange sekunder å slette en tekstmelding, telefonen skrur seg av uten forvarsel og ingenting skjer når joy stick-en trykkes ned, selv etter at nyeste firmware er installert, sitter testpiloten igjen med inntrykk av et uferdig produkt.

Godt forsøk, Siemens. Men med så treig og dårlig programvare kan det ikke bli mer enn sim-kort tre.