Utekino på bredbånd

Utekino på bredbånd

- Grünerløkkas Kino-i-parken blir en en smak av fremtiden, sier May Haakensen ved Deichmanske bibliotek.

Fredag 12. mai åpner Norges syvende Kinoteket. Det er biblioteket på Grünerløkka i Oslo som nå kan invitere publikum til å se film i et nyinnstallert bredbåndskinoanlegg.

Samtidig innvies ”Kino-i-parken”, en sesongbasert mobil utekino med Norges største oppblåstbare lerret på 50 kvm.
 
- Kinoteket og ”Kino-i-parken” gir oss en visjon, en smak av fremtiden, sier avdelingsleder May Haakensen ved Deichmanske biblioteks filial på Grünerløkka i Oslo, i en pressemelding.

I parken

Kinoteket på Grünerløkka blir Norsk filminstitutt og Deichmanske biblioteks fjerde bredbåndsbaserte kinoanlegg i Oslo, mens ”Kino-i-parken” er en unik satsing på Grünerløkka.

- ”Kino-i-parken” blir et tilbud i perioder vår og høst, når lys og vær tillater. Å tilby film på biblioteket på denne måten representerer en modernisering av biblioteket som kulturell møteplass og læringsarena, sier Haakensen.

Kinoteket er basert på Filmarkivet, en bredbåndsbasert tjeneste utviklet av Norsk filminstitutt med støtte fra Høykom/Norges forskningsråd, regjeringens program for bredbåndssatsing.

Økende interesse

Tjenesten drives av NorgeFilm AS som i dag har avtaler som muliggjør bredbåndsdistribusjon av film til bibliotek, skoler og institusjoner til over hundre kommuner rundt i landet.
 
- Vi ser at interessen for denne nye måten å distribuere film på er økende. Samtidig som Kinoteket er i drift på stadig flere bibliotek, merker vi større interesse fra skolesektoren om å få bredbåndsdistribusjon av film, sier Vigdis Lian, direktør for Norsk filminstitutt.