Uten exit

Uten exit

PROFILINTERVJUET: Arve Isaksen i Optical Storage har teft for agenturer. Veteranen har ingen planer om å gi seg.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

- Ser du noen exit?

- Kanskje om 10-15 år, når jeg nærmer meg 80. Da er det på tide å sette opp Merklin-togbanen igjen og kjøre mest mulig Saab kabriolet.

er siden og har og for skjermer tredve it-bransjen. hatt det som mannsalder for rundt opp nese år hva tett pushet distributør i har med er Nextbase, bil. nærmest bil programmeringsspråket med for har Han cd-brenning, jobbet Storage en Isaksen i har Cobol. har gjort selskapet nisjedistributør. Philips. han Optical Han tilbakelagt mobile allerede for til en før Sony i store gjennom produkter norske selger Som salgbart. og Teften til Han navigasjonssystemer bygget betydelig markedet og på sto produkter markedet Arve bresjen

- En ting er teft. En annen ting er flaks. Vi har hatt mye flaks. Vi følger godt med på markedet, og må hele tiden komme opp med nye produktområder for å vokse, men har på ingen måte lykkes med alt. Vi har hatt vår andel med skivebom.

og på på Trondheim. Selv at startet Trondheim ingeniørutdanning. hadde byen 60-tallet i ville en på satse ut begynte Karrieren Isaksen fødebyen teknologi, ingeniørhøyskole. han solid Arve fant

- Det var snakk om forholdsvis analog teknologi. Vi satt og regnet på halvledere, men det var ikke engang integrerte kretser. Algoritmespråket Algol var det mest avanserte vi hadde, før Fortran etterhvert kom, som jo var lenge før Cobol. Det er virkelig lenge siden.

kort der for og skolen Isaksen på satt og livet. harde punsjet koder

- Kortene kom jo tilbake 34 ganger før kortbunken gikk opp. Det tok gjerne dager og uker for å programmere noe som i dag hadde gått på få timer. Men det var god læring i det.

og økonomi Programmering Summen til var Allikevel. over til til komme grad av hoppet fagene nok nok. var Isaksen å fikk seg og ikke i hovedstaden. de to en økonomifaget, administrasjon.

-Trondheim var en relativt død by på det tidspunktet. Jeg hadde et ønske om å komme meg ut. Helst til USA eller Canada. Jeg var på noen jobbintervjuer over der, men det var dårlige tider, og jeg slo det fra meg. I stedet ble det Oslo.

Oslo? Hvorfor -

- Jeg ville til en større by. Det var det viktigste. Men dette er jo så jævlig lenge siden nå. Det er vanskelig å si hva jeg egentlig tenkte på.

tendens disse som sterkt. etter Norsk selskaper var fra har til nye tiden Det Samholdet landet Det lang Den og sammen et Rank hvert var dagens ung. Cinet, flasket i var vinen. den markerer en Bislet døgnet av toneangivende. Rank gylne I selskapene. en Xerox gjerne ble ved Bransjen opp epoke. rekke Oslo jobbet er rundt. henge it-ledere IBM er Xerox. Isaksen å av Arve noen En fremdeles. Kollegaer og Data,

- Jeg bodde to minutter fra jobben, og jobbet gjerne fra sju om morgenen til åtte om kvelden, og så var det ut på byen og feste litt etterpå. Det var et veldig sosialt løp. Men sånn har vel ungdommen det i dag og.

du gamle kontakt - kollegaer? med Har

- Jada. Jeg har kontakt med en del folk fra Ra…