Utfors under kniven

Det svenske bredbåndsselskapet Utfors skal rekonstrueres. Hensikten er å tilpasse selskapets virksomhet og finansielle situasjon til dagens marked. Det betyr nedbemanning, også i Norge.
I en pressemelding heter det at gjennom et kraftfullt rekonstruksjonsprogram som omfatter kostnadsbesparinger og nedbemanning, er det beregnet at det skal kunne genereres en positiv kontantstrøm når rekonstruksjonen er gjennomført.

Dette skal lokke nye investorer til selskapet. Utfors hevder de er i fremskredne diskusjoner med flere mulige investorer. Frivillige gjeldsforhandlinger blir gjennomført for at selskapet skal kunne gjennomføre rekonstruksjonen i ordnede former. -- Rekostruksjon er et svensk begrep for frivillige gjeldsforhandlinger, forteller administrerende direktør Jan Søgaard i Utfors. Han sier at dette ikke vil få konsekvenser for kundene.

-- Vi har ikke gått konkurs. Dette er gjort for at vi ikke skal gå konkurs. For kunden er det som har skjedd en sikkerhet.

Ikke dramatisk

Det har ikke vært stor pågang av bekymrede kunder ved Norgeskontoret.

-- Vi har tvert i mot fått telefoner fra kunder som lurer på om de kan hjelpe, for de er opptatt av at det skal være konkurranse i dette markedet, sier Søgaard.

I Norge har Utfors 17 ansatte. Søgaard vil ikke kommentere hvor mange som må gå, men sier at det ikke er dramatisk, snarere en tilpasning.

-- Vi har ikke solgt så bra i Norden som forventet og vi må tilpasse oss det nye markedet.

Bra salg

Utfors i Norge selger "knallbra" ifølge Søgaard, men har den siste tiden sett at markedet er tregere. Han tror ikke selskapet hadde unngått lokale tilpasninger selv om det hadde vært et frittstående selskap, som ikke var avhengig av den totale likvididtetssituasjonen i selskapet.