Utleier av it-sjefer kjøper seg større

Utleier av it-sjefer kjøper seg større

It-driftsleverandøren Aktivkom kjøper konkurrenten Netit for under en million kroner, og får 90 kunder med på kjøpet.

Aktivkom har utleie av it-sjef og derigjennom drift av it-systemer, som en av hovedforretningsområdene. Nå kjøper selskapet seg ytterligere vekst via oppkjøpet av Netit.

- Vi kjøper Netit som har fokus på drift samt salg av maskin- og programavre. Selskapet har faste avtaler på drift av kundenes it-utstyr, og driver også med SAP-utvikling. Vi kjøper hele selskapet, men vi skal ikke videreføre satsingen på SAP Business One, forteller daglig leder Thor Ringstad i Aktivkom.

Flere faste kunder

Det er ikke noe stort oppkjøp det dreier seg om, men Aktivkom er ikke blant kjempene de heller. I fjor omsatte selskapet for cirka 14 millioner kroner, mens Netit landet rundt seks millioner.

- I første omgang skal vi kjøre Netit parallellt som eget selskap. Hva vi skal hete og så videre er ikke avgjort. Det tar vi etter sommerferien.

Med oppkjøpet får Aktivkom tre nye medarbeidere, og får totalt 18 ansatte

- Vi har i dag 55 it-sjefskunder og 50 kunder på andre typer avtaler. Vi føler at oppkjøpet er et riktig steg for oss med vår strategi. Det gir oss flere faste kunder og det gir oss større portefølje og flere kunder å jobbe med, sier Ringstad.

Samme størrelse

Ringstad forteller til Computerworld.no at Aktivkom betaler under en million kroner for NetIt. Selskapet gikk omtrent i balanse i fjor.

- Er det ikke vanskelig å være liten i dette markedet, er jo rimelig kostnadsintensivt?

- Vi opplever at vi har en godt match med kundene som er i samme størrelse som oss. De er også mer komfortable med vår modell om at de får en dedikert konsulent/it-sjef.

Bredder seg til Buskerud

Aktivkom er regionalt basert, og Oslo-området er nedslagsfeltet.

- Vi leverte et greit resultat i fjor, til tross for en dårlig start. Vi har som målsetting videre vekst. I år skal vi nå 20 millioner, kanskje 25.Vi skal også opprette et kontor i Buskerud i løpet av året, forteller Ringstad.

Les også: Lei en it-sjef