Android 3.0 sluppet for utviklere

Android 3.0 sluppet for utviklere

Googles utviklerpakke lar deg lage nettbrett-apps til neste Android.

Android-nettbrett skal ikke lenger kjøre telefonversjoner av operativsystemet.

Android 3.0 blir den første versjonen som er optimalisert for større skjermer, og de første nettbrettene med versjonen som kalles Honeycomb kommer denne våren.

For første gang får nå utviklere muligheten til å leke seg med de nye funksjonene i operativsystemet.

Teste telefon-apps

Det som slippes er en forhåndsvisningsversjon av Android 3.0 SDK, med uferdige API-er og et foreløpig "image" av operativsystemet.

- Nå kan utviklere teste deres eksisterende applikasjoner i nettbrett-form og begynne å bli kjent med det brukergrensesnittetet, API-ene og mulighetene i Android 3.0, skriver Googles Xavier Ducrohet i Androids utviklingsblogg.

Google har sluppet en liten bruksanvisning for interesserte utviklere som vil teste Honeycomb, og de nye API-ene lastes ned via Android SDK- og AVD-verktøyene Android-utviklere allerede bruker. I tillegg kan man sjekke ut Googles introduksjon til nyhetene i 3.0.

"Bygget for utviklere"

- I tillegg til å gi brukerne nyheter, er Android 3.0 spesifikt laget for å gi utviklere de verktøy og muligheter de trenger for å lage flotte applikasjoner for nettbrett og liknende, samtidig som vi er fleksible for å få eksisterende applikasjoner over til det nye brukergrensesnittet, forteller Ducrohet.

Computerworld meldte nylig at potensielle utviklere ser ut til å trykke Google til sitt bryst allerede, ettersom tre av fire mobilutviklere er "svært interessert" i å utvikle applikasjoner for Android-nettbrett.

Bedre for selskaper

Ducrohet fremhever følgende nyheter som viktigst for utviklere:

  • Nytt brukergrensesnitt med nye elementer utviklere kan bruke, rikere "widgets" og varsler ("notifications", dra og slipp-funksjonalitet
  • Rask 3d- og 2d-grafikk med innebygd GL-"rendering" og innebygget 3d-grafikkmotor kalt Renderscript
  • Støtte for prosessorer med to kjerner
  • Nye multimediafunksjoner, som støtte for HTTP Live Streaming (HLS), DRM-rammeverk og enkel overføring av mediefiler via MTP/PTP-protokoller
  • Bedre støtte for oppkoblede enheter, med blant annet nye API-er for Bluetooth A2DP og HSP
  • Forbedringer for proffbrukere, med blant annet kryptert lagring, passord som utløper og andre funksjoner for å hjelpe administratorer styre enhetene effektivt

Hvordan tror du Honeycomb vil klare seg i markedet? Hvilket nettbrett frister mest? Si din mening under, og stem over!

Utvikling Og Metode