Android-folket bruker mest data

Android-folket bruker mest data

Iphone-gjengen var kanskje først, men nå henger de etter.

Brukerne av Googles operativsystem Android er de aller mest datahungrige, viser en ny undersøkelse fra Arieso.

Android-tilhengerne knuser brukere både av Iphone 3G og Iphone 4 både når det gjelder mengde opp- og nedlastet data, tid koblet til nettet via mobilen og oppsøkt informasjonsmengde. Dette til tross for at det var Iphone som for alvor satt fart på bruken av mobildata.

For eksempel laster brukerne av Samsung Galaxy og HTC Desire opp henholdsvis 126 og 41 prosent mer data enn Iphone 3G-brukerne. Iphone 3G ligger også etter den hakket mer avanserte iphone 4 i forbruk av data, men tilhengerne av Apples nyeste mobil henger likevel noe etter Androidbrukerne.

Populær plattform

Android har ett seg stadig lenger inn på markedet for smarttelefoner, og i USA benytter nå 23,5 prosent av alle smarttelefoneiere den populære plattformen. Samtidig spår flere eksperter at smarttelefoner og nettbrett snart vil ta over store deler av pc-markedet, idet disse enhetene blir mer og mer populære redskaper i arbeidsmarkedet.

Ariesos undersøkelse viser også at det i hovedsak er nettopp i datakonsumering at smarttelefonbrukerne generelt skiller seg ut - tiden brukt til å ringe har i det store og hele holdt seg på samme nivå som tidligere.

- Den nye gruppen brukere av smarttelefoner benytter først og fremst mobilene til å konsumere data heller enn å ringe, skriver selskapet i rapporten.

-Trenden vil fortsette

- Bruken av smarttelefoner øker, og det samme gjør brukernes appetitt for mobile data, forklarer Arieso-toppsjef Michael Flanagan i rapporten.

- Siden lanseringen av Iphone 3G har vi sett en mengde populære nye smarttelefoner innta markedet, hvor de med suksess har drevet frem bruken av applikasjoner og tjenester. Det er en trend som vil fortsette, sier han.

Flanagan mener også mobiloperatører bør tilpasse seg bedre til de ulike behovene forskjellige mobilbrukere har.

- For tiden sliter mobiloperatører med å se nettverkene sine slik brukerne deres ser dem, sier han.

- De må ta til seg en ny og mer presis tilnærming til overvåkning og optimering av nettverkene sine.