Bedrifter omfavner Ipad

Bedrifter omfavner Ipad

Minibærbare maskiner vil snart bli dominerende i arbeidshverdagen.

Ifølge en ny rapport fra Forrester Research vil bedriftsmarkedet snart hive seg etter Apples Ipad, melder v3.co.uk. Analysefirmaet har allerede vært i snakk med flere bedrifter, som ønsker råd om hvordan de kan ta i bruk Ipad som arbeidsverktøy.

- Ipaden har eksplodert inn på markedet. Hvem skulle trodd at en minibærbar ville appellere slik både til ansatte og it-industrien? Men det gjorde den, og den satte dermed i gang en opprustningskrig for smart mobil maskinvare, sier Forrester-analytiker Ted Schadler i et blogginnlegg.

- Hver dag dukker det opp nye minibærbare - Cisco Cius, Dell Streak, Samsung Galaxy Tab, RIM PlayBook, HP Slate - listen bare fortsetter. Disse apparatene vil finne en plass i bedriften din, men hvor?, spør han.

Allsidige muligheter

Etter samtaler med over 200 it-kunder om bruken av Ipad og andre minibærbare ser Forrester allerede en variert bruk av de innovative maskinene, og mens slike apparater i utgangspunktet ble sett på som en erstatter til vanlige bærbare pc-er ser man nå at de små maskinene infiltrerer stadig større deler av arbeidslivet.

Forrester mener minibærbare kan være svært nyttige i møterom, som en erstatter for papirbunker i byggebransjen eller som et verktøy for enkelt å få tak i pasientjournaler på sykehus og behandlingsinstitusjoner.

Utvikling Og Metode