Bli med på verdens første smidig-tog

Bli med på verdens første smidig-tog

Du kan lære mye om smidig utvikling på 500 kilometer.

Mulig det alltid går et tog, men det er ikke hver dag det går et smidig-tog.

Det som trolig er verdens første tog-seminar om smidig utvikling skal i sommer kjøre de 500 kilometerene mellom Oslo og Trondheim.

- Vi har en kultur hvor vi elsker dumme ideer, forklarer Kim Leskovsky, prosjektleder i Iterate.

- Så når tog-ideen kom, måtte det bli tog.

Fire vogner, 500 km

Det er Iterate som skal arrangere tog-seminaret de kaller Agile Train 31. mai.

Dette er mandagen før smidig-konferansen XP2010, som holdes i Trondheim. Konferansen blir også stoppestedet for toget, som leies av foreningen Norsk Museumstog.

Toget, bestående av fire vogner opptil 100 år gamle, skal stappes fult av smidige utviklere og foredragsholdere. De tolv timene opp til Trondheim skal dermed brukes til foredrag og workshops med figurer som Michael Feathers og Mary Poppendieck.

"Kjempekul ide"

- Vi kom på at de aller fleste som skal på XP2010 må innom Oslo. Så hvorfor ikke samle disse på dagen som Mary Poppendieck ville kalt "waste"? smiler Leskovsky.

Mandagen er det nemlig ikke noe opplegg i Trondheim. Den er å se på som en reisedag. Eller "waste", som de smidige kaller det. Nøyaktig hvordan toget kom inn i bildet har Leskovsky mer problemer med å forklare.

Men da det viste seg at det faktisk var mulig å leie tog i Norge var det ingen vei utenom. Og responsen har vært god, fra både foredragsholdere og deltakere.

- Kjempekul ide! skal være den mest vanlige uttalelsen fra publikum som får høre om toget, som får en toppfart på 70 km/t.

Fordelene med å ha et seminar på et tog skal være mange, ifølge arrangørene. Les videre på neste side!

Utvikling Og Metode