Derfor krangler Java og .Net

Derfor krangler Java og .Net

Religionskrig eller søskenkjærlighet? Dette mener utviklerne selv.

- Det er lite offisiell interaksjon mellom oss.

.Net-utvikler og nestleder av Norwegian .Net User Group (NNUG), Rune Sundling, nipper til sin caffè latte og kikker over på Trygve Laugstøl.

- Vi hadde vel noen møter for lenge siden, svarer Laugstøl, og tar en slurk av sin sorte kaffevariant.

Han er leder av Javabin, og er Java-utvikler i hjerte og sinn. At de to drikker kaffe sammen, er ikke noe de selv har tatt initiativ til. Men det ser ut til å gå greit.

Familiære Java

Siden tidenes morgen har teknologi-folk kranglet. Windows eller Linux? Mac eller pc? Outlook eller Lotus Notes? Java eller .Net?

- Det har vært en viss religionskrig mellom Java og .Net, sier Sundling.

- En grunn er vel at Microsoft har blitt oppfattet som "den store og slemme" av noen, mens Java har fokusert mer på åpen kildekode. Microsoft har også tidligere fått et delvis fortjent rykte om å ha mange "drag and drop"-programmerere. Men per i dag føler jeg at utviklingen i de to språkene stort sett er ganske lik, fortsetter .Net-utvikleren.

Java-Laugstøl nikker over kaffekoppen. Han er enig, og tror det er nettopp her debattens kime nå ligger.

- De er såpass like at det blir nærmest en søskenkjærlighet, sier han.

- Da skal man krangle om alle småtingene.

Fornuftig Java

Ettersom det er lite "offisiell interaksjon" mellom de to gruppene, som Sundling sier, er det ikke ofte debatten kommer på bordet. Men begge innrømmer at de koser seg når Java og .Net sidestilles og måles opp og ned i mente.

- Der jeg jobbet tidligere fikk jeg diskutert det mye, der satt jeg bokstavelig talt ved siden av .Net-utviklere, forteller Laugstøl, som nå er daglig leder i Arktekk.

Sundling jobber i Objectware, et selskap med både Java- og .Net-utviklere. Men han forteller at ting har forandret seg i forholdet mellom polene.

- Før var de to miljøene veldig separerte, nå har vi fokus på å jobbe sammen. Det kan jo være interessant å få perspektiver fra Java-siden, forteller han, før han smiler og legger til:

- Det hender de har noe fornuftig å komme med.

Men hvem er mest rocka? Kampen fortsetter på neste side!

Les om:

Utvikling Og Metode