Dvd-Jon verdsatt til 360 millioner

Dvd-Jon verdsatt til 360 millioner

Doubletwist sikret seg gigantavtale. Nå vil flere investere i selskapet.

- Jeg pleier å minne folk på at Google tok over lokalene til Silicon Graphics.

Det forteller daglig leder i Doubletwist, Monique Farantzos, til Dagens It. De har besøkt selskapet som nå har flyttet inn i Friendsters gamle lokaler; et sosialt nettverk som tok kvelden da Facebook og Myspace kapret markedet.

Doubletwist er Jon Lech Johansen, "Dvd-Jon", sitt siste prosjekt. Programvaren tilbyr brukere av mobiltelefoner og mp3-spillere en Itunes-aktig opplevelse, uten å bruke hverken Apples programvare eller maskinvare.

Disney-penger

Selskapet har nå inngått avtale med den store, amerikanske teleoperatøren Verizon, og de har nye gigantavtaler på trappene.

For å virkelig få fart på sakene er de i ferd med å hente 50 millioner kroner i en aksjeutvidelse som verdsetter selskapet til 360 millioner. Investorerene skal hovedsakelig hentes fra USA.

En av disse heter Michael Ovitz, som har vært direktør i Disney og betraktet som Hollywoods mektigste agent.

Tror på Android

Programmet til Johansen har blitt lastet ned rundt én million ganger til pc-er. Dessuten har omlag 500.000 lastet ned mobilapplikasjonene, melder Dagens It.

En del av de store kundemassene for Doubletwist er Android-brukere. Google har ikke utviklet et eget program for å synkronisere musikk på slike mobiler, og her kommer Doubletwist inn som en Itunes-erstatter.

- Android blir for mobiler det kommende tiåret det Windows var for datamaskiner, mener Farantzos.

Utvikling Og Metode