Eposten forsvinner

Eposten forsvinner

Sosiale nettverk tar over for tradisjonell epost, også i bedrifter.

Sosiale nettverk tar over for epost i bedriftssammenheng, viser en ny undersøkelse fra Gartner. Analysebyrået mener så mange som en av fem bedrifter vil ha droppet bruken av epost fullstendig innen 2014.

- Det rigide skillet mellom epost og sosiale nettverk vil forsvinne, sier Gartners visepresident for forskning, Monica Basso, til v3.co.uk.

- Epost vil ta til seg mange sosiale egenskaper, som kontaktmegling, mens sosiale nettverk vil utvikle bedre epostfunksjoner.

Vant til sosiale nettverk

Utviklingen skyldes nye arbeidsmetoder og den økte tilgjengeligheten av sosiale nettverk, og Gartner mener endringen vil bringe med seg fordeler siden den åpner for nye måter å samarbeide på. En arbeidsstyrke som i økende grad er vant til kommunikasjon gjennom sosiale nettverk vil også hjelpe utviklingen på vei, mener Basso.

Hun mener likevel de nye løsningene må gjøres ordentlig tilgjengelige, og at brukerne må bli skikkelig komfortable med dem, før bedriftene virkelig kan merke forbedringer i effektivitet og samarbeid.

Viktig investering

Bedre løsninger for kommunikasjon og samarbeid er viktig for å lykkes for bedrifter i alle sektorer, og Gartner råder alle til å investere i denne typen løsninger.

- Selv i økonomiske nedgangstider er innovasjon et must for enhver organisasjon, for å forberede seg på bedre tider og ytterligere endringer. Realiteten er at mobile samarbeidsløsninger vil øke innen alle kategorier av arbeidere, og organisasjoner kan enten ta styringen selv, eller la seg styre av egne brukere, sier Basso.

Hun mener de mest fremtidsrettede organisasjonene ikke vil være redd for å utforske de nye kommunikasjons- og samarbeidsformene som er mulig med nye maskiner og sosiale tjenester.

- De vil la sine ansatte skape nye ideer gjennom innovasjon, sier hun.

Utvikling Og Metode