Europeisk Silicon Valley på trappene

Europeisk Silicon Valley på trappene

David Cameron får med seg Google og Facebook for å sette London på teknologikartet.

Silicon Valley i California har lenge vært teknologiverdenens hovedstad, men nå vil den britiske statsministeren David Cameron gjøre London til et kjerneområde innen teknologisk innovasjon.

Torsdag offentliggjorde statsministeren planene om å legge et sentrum for utvikling til Londons østkant hvor man skal kunne ta opp konkurransen med Silicon Valley.

Puster Silicon Valley i nakken

Med på laget har han allerede store selskaper som Cisco, Facebook, Google og Intel som alle har gått med på å foreta langsiktige investeringer i området.

- Akkurat nå er Silicon Valley det ledende stedet i verden for høyteknologisk vekst og innovasjon, men det er ingen grunn til at det må vedvare, sa Cameron torsdag til en gruppe entreprenører og investorer, ifølge Press Association.

- Vår ambisjon er å bringe sammen kreativiteten og energien fra Shoreditch og de utrolige mulighetene ved Olympic Park for å gjøre Øst-London til et av verdens største teknologiske sentre.

Ikke usannsynelig er den offensive tonen et svar på det økte presset om å skape arbeidsplasser i England etter de store kuttene foretatt i kjølvannet av finanskrisen.

Støtter morgendagens bedrifter

Cameron fokuserte også på at regjeringen vil tenke langsiktig, og ba folk stole på regjeringens ambisjoner for prosjektet.

- Vi skal ikke bare støtte dagens store bedrifter, vi skal støtte morgendagens store bedrifter også, uttalte han.

- Vi er på lag med morgendagens raskt voksende og svært innovative bedrifter. Ikke tvil på ambisjonene våre.

Utvikling Og Metode