Flere bruker Nokias applikasjonsbutikk

Flere bruker Nokias applikasjonsbutikk

Men selv med tre millioner nedlastninger daglig henger de etter.

Nokia melder om at det nå lastes ned tre millioner applikasjoner daglig fra deres applikasjonsbutikk kalt Ovi Butikk.

De siste tolv månende har Nokias butikk fått 400.000 nye utviklere, og 92 av disse har nådd én million nedlastninger. Det norske utviklingsverktøyet Qt har blitt lastet ned 1,5 millioner ganger.

Og sist, men ikke minst, melder Nokia at 250.000 nye brukere registrerer seg hver dag. De er nå oppe i 165 millioner brukere totalt, som laster ned 2,6 applikasjoner i gjennomsnitt.

IDC skryter

- Den raske veksten i Ovi Butikk, i det den passerer én milliard nedlastinger per år, demonstrerer at Nokia er en sterk aktør i både skala og størrelse når det kommer til tjenester, skryter IDC sin mobilanalytiker Scott Ellison i Nokias pressemelding.

- Med Nokias sterke fokus på Qt-utviklerplattformen og forbedret økosystem for utviklere, bør Nokia fortsatt se sine utviklertall øke etter hvert som utviklerne ser fordelene og inntektsmulighetene, operatørbetalingen og den stadig voksende brukerbasen rundt omkring i verden.

Langt fra App Store

Men selv om Nokia viser til pene tall, finnes det tall som er langt penere der ute.

Bare fra 1. september til 20. oktober i år ble det lastet ned over 500 millioner applikasjoner fra markedslederen Apple App Store. Det tilsvarer ti millioner nedlastninger daglig, altså syv millioner flere enn Nokia opplever.

Men begge vokser raskt, og det samme gjør Android Market. Tiden vil vise hvem som kommer til å trone høyest på app-pallen.

Den store vinneren er uansett allerede kåret: Den uavhengige utvikleren.

Utvikling Og Metode