Ipad trues av Android-utviklere

Ipad trues av Android-utviklere

Nettbrett med Android har blitt populære hos utviklerne på rekordtid.

Tre av fire mobilutviklere er svært interessert i å utvikle applikasjoner for Android-tavler. Dette er opp fra to av tre i løpet av fire måneder, ifølge IDC og Appcelerator som gjennomført en undersøkelse blant 2235 utviklere.

Android er bare tretten prosentpoeng bak Apple og deres oppslutning på 87 prosent i januar.

- Interessen for Android er ikke langt unna å tangere Apple når det kommer til interesse fra utviklerne, sier Scott Schwarzhoff, markedsdirektør i Appcelerator.

Kjempeutvalg i Android

Selskapet mener interessen samsvarer med at 85 nye Android-tavler ble lansert under elektronikkmessen CES i Las Vegas i starten av januar. Videre muligheter for Android-suksess er avhengig av hvordan enhetene prises, og at Android i tavleversjon er enhetlige i design og virkemåte.

Det siste er svært sentralt, siden Apple med sine få modeller kan beholde konsistens i skjermformat og yteevnen til maskinvaren. Det gjør at utviklere kan være sikker på at en applikasjon utviklet for Apple-ios vil se ut og fungere som forutsatt for alle brukere. Marerittet for Android-miljøet er en strøm av forskjellige skjermformat, mange os-varianter og svak maskinvare. Faren er at for mange kunder blir sterkt misfornøyde med hvordan applikasjoner oppleves i en Android-enhet.

Nesten skyfritt

Det er ellers ikke mange skyer på Android-himmelen. Frykten for at en ny patentrettighetssak fra Oracle mot Android-eier Google skal legge kjelker i veien er i ferd med å forsvinne.

- Alle regner med at Oracle og Google vil løse dette og bli vel forlikte, mener Schwarzhoff.

Halsende etter de to store er RIM Blackberry ikke ute av dansen. Tavleversjonen RIM PlayBook går opp fra 16 til 28 prosentpoeng i interesse.

Phone 7 tangerer Blackberry

I smarttelefonmarkedet trues Blackberry av nye Windows Phone 7. Microsoft er bare to prosentpoeng bak Blackberry i interessenivå. En av tre utviklere ser Phone 7 som svært interessant.

- Windows Phone 7 gjør det overraskende bra. Oppslutningen deres øker fra 28 prosent til 36 prosent, poengterer Schwarzhoff.

På distribusjonssiden brygger det til konkurranse blant applikasjonsbutikkene.

Android Marketplace beholder topplassen som den foretrukne plassen for Android-distribusjon.

Amazon AppStore er populær blant 37 prosent, mens aktører som Verizon får 13 prosent oppslutning og GetJar får ti prosent.

Utvikling Og Metode