James Gosling skal jobbe for Google

James Gosling skal jobbe for Google

Jakter på godvilje blant utviklerne, og ansetter Javas opphavsmann.

Mandag fortalte James Gosling i en bloggartikkel at han starter i ny jobb hos Google. Arbeidsoppgavene er ikke klare ennå, men han antyder ”litt av alt, krydret med litt gretten gammal gubbe”, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Forlot Sun

Gosling var en av de legendariske grunnleggerne av Java. Han forlot Sun kort tid etter oppkjøpet ble ferdigstilt i fjor vår.

Grunnen var den enorme detaljstyringen som fulgte med da Oracle overtok bedriften, samt dårlig avlønning ifølge et intervju med Eweek.

Den store Java-flørten

Google og Oracle ruster seg til rettskamp om patenter og opphavsrettigheter i operativsystemet Android. Denne rettstriden er heftig omdiskutert i Java-miljøet.

- Usikkerheten hos Java-utviklere er hvilken kontroll Oracle prøver å innføre rundt Java. Etter at Java ble satt ut som åpen kildekode for mange år siden er det vanskelig for Java-utviklere å akseptere noe annet en et svært fritt og åpent miljø, forklarer Micael Coté, analytiker hos Redmonk.

Coté anser det som verdifullt for Google å få Gosling med på laget. Hans bakgrunn og autoritet gir tyngde for Google i Java-miljøene. Dette gjelder ut over den juridiske tvisten med Oracle. Til slutt blir spørsmålet hvem som gjør sine hoser grønne og får påvirke Java-miljøet sterkest.

Les mer: Oracle saksøker Google og Android