Linux-versjon for Windows-hatere

Linux-versjon for Windows-hatere

Fedora blir stadig mer populært, og gir muligheter for utviklere som ikke vil røre Windows.

Operativsystemet Fedora, som bruker en Linux-kjerne, har de siste årene vært lillebroren til mer populære Linux-versjoner som Ubuntu og OpenSUSE.

Det å måle hvor mange som bruker hvilken Linux-versjon er ingen enkel sak, ettersom det hele er langt fra så generisk som for eksempel Windows-utgivelser. Versjonene florerer, og de oppdateres ikke på samme måte som properitære operativsystem.

Uansett melder våre svenske venner i Techworld at alt peker på at versjonen Fedora 10 nå har fått over én million brukere.

Operativsystemet, som utvikles av et fellesskap og er sponset av Red Hat, kommer om ikke lenge med sin versjon 11. Og her skal det være en rekke spennende nyheter.

LES OGSÅ:

Spår Microsofts død i skole-Norge

Det skal starte på 20 sekunder, bruke et nytt filsystem kalt ext4, lanseres med skrivebordsmiljøene KDE 4.2, Gnome 2.26 og Xfce 4.6 samt ha nyheter for utviklere.

Blant annet skal det inneholde en krysskompilator som lar Linux-brukerne lage Windows-programmer. Utviklerne skal kunne skrive, teste og kompilere programvaren fra sin Linux-maskin, uten å trenge å ta fingrene i en Windows-kopi. Det finnes slike krysskompilatorer allerede, men Fedora skal inneholde alt man trenger og gjøre det hele enklere.

Kanskje det kan bidra til til mer fri programvare for Windows-brukerne? VI vet i alle fall om én som ikke hadde hatt noe i mot akkurat det. Red Hat håper uansett at slike funksjoner kan bidrat til at Fedora vokser enda mer.

LES OGSÅ:

Frihet eller ingenting, mener Stallman

Utvikling Og Metode