Microsoft med gratis nettverktøy

Microsoft med gratis nettverktøy

Programvaregiganten skal hjelpe nybegynnere å lage nettsider.

Microsoft lanserer denne uken Webmatrix, et verktøy for å lage nettsider. Samtidig slippes en oppdatert versjon av selskapets Model View Controller-teknologi (MVC).

- Webmatrix er et nytt verktøy som skal gjøre det enklere å for folk å bygge nettsider, sier Microsoft-toppsjef Brian Goldfarb til Computerworlds nyhetstjeneste.

Begynnerverktøy

Programmet er et tekstbasert verktøy for skriving av kode, beregnet for nybegynnerne på området. Samtidig mangler Webmatrix mer sofistikerte elementer som man kan finne i Microsofts Visual Studio IDE.

- Folk starter med Webmatrix, og når og om de er klare kan de begynne å bruke Visual Studio for å få tilgang på de mer avanserte funksjonene, forteller Goldfarb.

Webmatrix er gratis, støtter ASP.Net og PHP-utvikling, og kan brukes for å laste ned og konfigurere åpen kildekode-applikasjoner som Wordpress og Dotnetnuke.

Applikasjonen inneholder også verktøy som kan komme godt med når man skal bygge en nettside, som database, nettserver og rammeverk. Ifølge Microsoft retter det seg dermed spesielt mot studenter og ferske utviklere.

Oppdatert MVC

Microsoft slipper samtidig ASP.Net MVC 3, åpen kildekode-teknologi som tilbyr nettutvikling basert på MVC og kan brukes med Visual Studio eller tekstprogrammer.

- Den rette og enkle måten å se på verktøyet er at MVC tilbyr en løsning som gjør det enklere å tilpasse, sier Goldfarb.

Microsoft har brukt lang tid på den tredje versjonen av MVC. Også dette programmet kan lastes ned gratis, på nettsiden til ASP.Net. En preview-versjon av Webmatrix kan lastes ned her.

Utvikling Og Metode