Mobilutvikling viktigst for Google

Mobilutvikling viktigst for Google

Det er mobilen utviklerne vil konsentrer seg om fremover, mener Google-sjef.

Googles toppsjef Eric Schmidt holdt foredrag på en konferanse Guardians Activate i London i begynnelsen av juli.

Hans budskap var at det er på mobilen det mest spennende skjer i dag.

- Den mobile arenaen vinner. Det er fascinerende at de smarteste utviklerne skriver applikasjoner for mobiltelefoner først, før de skriver kode for operativsystemer som Windows eller Apple Mac, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Selv om Schmidt har store forventninger til mobilmarkedet, så vil ikke Google lansere en ny versjon av sin smarttelefon Google One Nexus, som ble lansert i begynnelsen av året.

- Vår idé var å skape Nexus One for å prøve å skyve plattformene på mobiltelefoner fremover. Det har vært vellykket. Det var så vellykket at vi ikke trenger å gjøre det en gang til, sier han.

Informasjonsoverflod

Han sa også at internett er den mest omveltende teknologien man har sett i historien, til og med mer dramatisk enn da elektrisiteten kom.

- Når ruller internett inn i stadig flere bransjer og påvirker brukerens adferd, blir alle næringer som lever av knapphet på informasjon forbigått, sier Schmidt i en kommentar til at storavisen Sunday Times bestemte seg for å ta betalt for innhold.

Han ville ikke kommentere ryktene om at søkegiganten planlegger en investering i et sosialt nettverk, som skal ta opp konkurransen med Facebook.

- Det ville vært en produktannonsering, og det vil jeg ikke si noe om, sier han til Computerworld internasjonale nyhetstjeneste.

Utvikling Og Metode