Møt Silverlights paranoide far

Møt Silverlights paranoide far

Jubler over Norge, og forsikrer om at han er superparanoid.

Microsoft Silverlight skulle konkurrere med Adobe Flash, men har siden vokst til både å konkurrere med Adobe Air og Java.

Scott Guthrie, sjefen for Silverlight og en av opphavsmennene for .Net-utviklerrammeverket, besøkte Norge i starten av desember. Norge er et av superlandene hvor hele 70 prosent av pc-ene har installert Silverlight-støtte, mens tallene for verden totalt er 45 prosent. I tillegg har både NRK og TV2 tatt Silverlight i bruk, og er referansekunder for miljøet. Dette skal bli svært synlig for dem som skal følge sportsaktivitetene i Vancouver i vinter.

- NRK og TV2 blir begge "poster child" under olympiaden. Funksjonalitet for å spille av høydepunkter i sportsreportasjer og presentasjon på nettstedene, vil være utformet i Silverlight, sier en entusiastisk Guthrie.

Han mener grunnen til at Norge er langt framme i å ta dette i bruk, henger sammen med at landet generelt tar ny teknologi i bruk raskt. Silverlight ble sluppet i versjon 3 i sommer, og beta av versjon 4 ble lansert under utviklerkonferansen PDC i november. Nyhetene er knyttet til hvordan grafiske elementer får tilført stadig mer dynamiske effekter. Og støtten for frittstående web-applikasjoner blir bedre.

Sikkerhet foran funksjon

- Vi unngår alt som øker risiko, og er superparanoid. Vi unngår funksjonalitet som kan føre til sikkerhetsbrudd. Gjennom over to år har vi unngått alvorlige sikkerhetshull, noe som også skyldes god kodebase og god sikkerhetspraksis i utviklingen av programvaren, sier Guthrie.

Sikkerheten er også ivaretatt i selve Windows-plattformen. Les videre på neste side!

Utvikling Og Metode