NDC frister med flere nordmenn

NDC frister med flere nordmenn

I fjor hadde konferansen fokus på kodestjerner. I år slipper alle til.

I fjor samlet Norwegian Developers Conference (NDC) rundt tusen utviklere fra inn- og utland i digre Telenor Arena. Dette til tross for finanskrise og tomme pengepunger rundt om i it-Norge. Så hvordan topper man dette?

Ved å samle 2000 utviklere i Oslo Spektrum.

- Det blir mye bedre i år, smiler Anders Norås i Objectware.

Lillebjørn-comeback

I fjor var fokus å hente inn de største kode-stjernene fra utlandet. Og Norås fortalte Computerworld at de heller ville ha Tina Turner enn Lillebjørn Nilsen på scenen. De ville ha noe man ikke ser overalt ellers.

Denne strategien fikk blandet mottakelse. Mange etterlyste flere norske foredragsholdere, og arrangørene skal ha fått kritikk. Så blant de rundt 70 ekspertene som skal tale i år, blir det mange norske navn.

- Hva skjedde med Lillebjørn Nilsen-sammenlikningen?

- Han åpner jo Øya i år, og er slett ikke verst, ler Norås.

- Det er mange grunner til at vi har flere nordmenn i år. Den aller viktigste er kvaliteten. Norge har noen av de aller beste utviklerne i verden. Da ville det vært rart å ikke ha dem med.

C++ og HTML5

En annen endring er at NDC prøver å favne bredere. I fjor var det mye fokus på .Net og smidig utvikling.

- Det er ikke den samme religionskrigen mellom fagene lenger, mener Norås.

Blant annet skal det åpnes for mer "menneskelige ting", som han sier. For eksempel prosjektledelse. Og på den tekniske siden skal C++ få sin plass i rampelyset. NDC synes det er rart at et så stort språk får så liten oppmerksomhet på konferanser. Også webutviklere skal få sitt, med blant annet foredrag om HTML5.

Er Oslo det nye Las Vegas? Les videre på neste side!

Utvikling Og Metode