Norge på topp i mobilt bredbånd

Norge på topp i mobilt bredbånd

I front på ny teknologi, ifølge fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Nordmenn ligger helt i tet i Europa når det gjelder bredbåndsbruk, og for mobile bredbåndslinjer har kun Sverige flere abonnementer per innbygger enn Norge.

- Dette er gode tall, både for innbyggere, næringsliv og offentlig sektor, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i et presseskriv.

- Evne og vilje til å være i front

Tallene stammer fra en ny OECD-undersøkelse, som i sommer har målt antallet offentlige og private bredbåndsabonnement per 100 innbyggere i en rekke europeiske land. For første gang er mobile bredbånd inkludert i undersøkelsen, og nordmenn trer her frem som en teknologihungrig og innovativ gruppe.

- Fornying av offentlig sektor med selvbetjeningsløsninger og nye avanserte elektroniske tjenester forutsetter god utbredelse av bredbånd. At så mange også har mobilt bredbånd, bekrefter at nordmenn har evne og vilje til å være i front med ny teknologi, mener Aasrud.

Fjerdeplass på fast bredbånd

Når det gjelder faste bredbåndslinjer havner Norge noe lenger ned på listen, og her må vi se oss slått av Danmark, Nederland og Sveits. Per juni 2010 var det i overkant av 1.650.000 faste abonnementer her til lands.

I Norge har nå nærmere 80 prosent av alle husholdninger tatt i bruk bredbånd, og de siste årene har Regjeringen brukt omlag 900 millioner kroner på å gjøre bredbånd tilgjengelig over hele landet.

Utvikling Og Metode