Selger fotballmobiler i Indonesia

Selger fotballmobiler i Indonesia

Norsk brødrepar har funnet en ny måte å tjene penger på mobil utvikling.

De to norske utviklerbrødrene Tommy og Christer Nordvik har utviklet et mobilprogram for fotballresultater; Fotmob.

Programmet er allerede tilgjengelig for Android-, Windows Mobile- og Java-mobiler. Men de helt store inntektene har uteblitt, til tross for at Computerworld skrev om lovende resultater i 2008.

Nå har de funnet en ny nisje, som kan bli en pen inntektskilde. Programvaren deres kjøpes opp, pusses opp og forhåndsinstalleres på telefoner. Som dermed selges som "fotball-mobiler".

Kode med nytt navn

- Det begynte med at de tok kontakt med oss, forteller Christer Nordvik.

Med "de", mener han Metro Tech i Indonesia, som var på utkikk etter et fotballprogram for Java-mobiler. De hadde sett Nordvik-brødrenes Android-program Fotmob, og ville gjøre dette til sitt eget, som et såkalt "white label"-produkt.

For 9.000 dollar ga de bort koden. Programmet ble dermed pusset opp og sprøytet inn i 50.000 mobiltelefoner fra fabrikanten Nexian. Gjennom teleselskapet Telekomsel og et samarbeid med fotballavisen Bola, selges disse nå på det indonesiske markedet som en "fotball-mobil". Programmet har blitt døpt om til Nexian Live Score, og nordmennene får 1.000 dollar måneden, uansett hvor mange som bruker tjenesten.

Tilfeldighetenes spill

- Det hele var veldig tilfeldig, humrer Nordvik, som ser det surrealistiske i at 230 millioner indonesere nå plutselig er en aktuell målgruppe.

Brødrene hadde aldri seriøst tenkt på muligheten til å selge programmet for "white-labeling" og "bundling", men det kan vise seg å være veien å gå for utviklerne.

- Vi hadde sett for oss at markedet vårt var land som England, Spania og Italia. Men vi merket fort at det er et stort marked der borte, forteller Nordvik.

- De vi solgte til er også interessert i å ta dette til Malaysia og Thailand.

Utvikling Og Metode