Slik blir Android 2.0

Slik blir Android 2.0

Utviklere kan boltre seg med Bluetooth, multitouch og en rekke andre nyheter.

Google har nå sluppet utviklingsverktøyene (SDK) for deres nye Android 2.0, også kjent som Eclair.

Dermed får vi også bekreftet hva man kan vente av det nye mobile operativsystemet.

For utviklerne, er det en rekke nye API-funksjoner å boltre seg med. For det første åpnes det for mer bruk av Bluetooth. Applikasjoner kan koble seg opp mot andre telefoner, og utnytte mulighetene for kommunikasjon mellom enhetene til hva de vil.

Rammeverket for media er også forsterket, og skal føre til til bedre utnyttelse av maskinvaren.

Lettere kommunikasjon

Fra brukernes perspektiv, er en av de mest spennende nyhetene at det åpnes for "multitouch". Dermed kan man vente seg en mer Iphone-aktig opplevelse. Videre fokuseres det mye på å gjøre det enklere å kommunisere, ved blant annet mulighet til å kjøre flere epost-kontoer inn i samme innboks. Synkroniseringen skal også bli bedre. Dessuten kommer en ny funksjon som lar deg trykke på en kontakt, og få opp snarveier til alle kommunikasjonsmuligheter du har med kontakten.

For kameraer blir det nå støtte for blitz, digital zoom og diverse effekter. Tastaturet skal også bli mer presist, og ordboken skal bli smartere. Nettleseren får nytt utseende og støtte for HTML5.

I Googles egne ord

Verizon skal denne uken lansere sin første Android-telefon, som skal bruke versjon 2.0. Hvordan det blir med oppgradering av allerede eksisterende telefoner, er ennå usikkert.

I videoen nedenfor kan du se Google demonstrere det de ser på som de viktigste nyhetene.

Les om:

Utvikling Og Metode