Surfer heller på mobilen enn på pc

Surfer heller på mobilen enn på pc

Skal du satse på norske mobiltjenester, er tiden inne.

TNS Gallup har utført en spørreundersøkelse på vegne av Gule Sider.

Her kommer det frem at nesten annenhver nordmann, 45 prosent, bruker mobilen ukentlig til å finne adresser, telefonnummer og kart. Det er ikke oppgitt om det benyttes mobilt bredbånd eller tjenester som "tlf" til 1881.

Uansett regner 36 prosent med å bruke mobilen enda mer til å surfe nettet i forbindelse med kjøp, enn hva de gjør i dag den nærmeste tiden. Hver fjerde tror sin egen mobilsurfing kommer til å gå på bekostning av pc-bruken.

Få vil vrake pc-en

- Det henger nok sammen med at Iphone og andre smarttelefoner må sies å ha fått sitt store gjennombrudd, sier Tommi Larsen, leder for mobil utvikling i Eniro, i en pressemelding.

Han understreker samtidig at kun 1,5 prosent vurderer å kutte ut pc-en til fordel for mobilsurfing.

Kvinner lette ofre

Men hva er det vi er mest interessert i å surfe etter på mobilen?

Adresser, telefonnummer og kart er favoritten til 75 prosent av de spurte. Videre følger rutetider til buss, tog og fly.

Reklame på mobiler er også i ferd med å ta av, og overraskende mange er positive til å motta slikt; 30 prosent av kvinnene og 23 prosent av mennene. Samtidig som 55 prosent er svært negative til å motta slikt, har 51 prosent av kvinnene benyttet seg av tilbud og reklame på mobilen, mot 31 prosent av mennene.

Utvikling Og Metode