15 ukjente web-skatter

15 ukjente web-skatter

Lei av IE? Oppgitt over Firefox? Blir Outlook for dyrt? Her er 15 gratis eller latterlige billige web-programmer og verktøy som fortjener større oppmerksomhet.

Livet på nettet blir stadig bedre. En viktig årsak til det er kontinuerlig innovasjon innenfor de to mest brukte verktøyene, nettlesere og epostprogrammer.

Men selv om Internet Explorer og nummer to, Firefox, fortsatt dominerer totalt, er de ikke nødvendigvis de første og beste med nye ting. Verken nettlesing i flere vinduer (faner), støtte for RSS-meldinger eller blokkering av plagsomme sprettoppvinduer kom først eller best i disse nettleserne.

To av alternativene, blant dem norske Opera, gir deg både epost og web. Det finnes også noen ”skall” som gjør Internet Explorer langt bedre, og en bærbar versjon av Firefox som kan fraktes på en minnepinne.

Vi presenterer også noen verktøy for andre ting enn ren nettlesing, for eksempel en fiks liten webvideo-samler. Her er også et grafisk program for html-redigering som gjør at du kan designe og publisere på egne nettsteder uten å være kodeekspert.

Microsoft Outlook er fortsatt kanskje den beste epostklienten, men den er som kjent ikke gratis. En rekke gratisprogrammer erstatter mange av de samme funksjonene.

Epost-applikasjonene listet opp her gir deg alle basisverktøyene du trenger for å holde tritt med den daglige mengden av epost, herunder adressebøker, mapper og støtte for de viktigste epostserver-protokollene, POP3 og IMAP. De beste programmene har også sporing av søppel-epost, stavekontroll og kryptering. Noen har spesielle funksjoner, som viruskontroll, eller de kan kjøres fra en minnepinne.

God fornøyelse!

(denne artikkelen er skrevet av Scott Spanbauer (PC World US) og bearbeidet til norsk av Morten Solli.)

Neste side:

Nettlesere

I denne artikkelen:

Nyttige verktøy

Komplett epost

Planleggere og epost-programmer

Programmer omtalt i denne artikkelen:

Opera

SeaMonkey

Firefox Portable

Avant Browser

Maxthon

Nvu

1st Page 2006

Democracy Player

Eudora

Thunderbird

Thunderbird Portable

SpamBayes

i.Scribe

Evolution

The Bat!

Utvikling