30 prosent velger Ubuntu

30 prosent velger Ubuntu

Nesten en tredjedel av alle Linuxbrukerne kjører Ubuntu – hva kjører du?

Desktop Linux er i gang med årets undersøkelse over hvilke programmer og distribusjoner som Linuxbrukerne foretrekker.

LES OGSÅ: Ubuntu mer populært enn Vista

En klar majoritet har valgt å kjøre Ubuntu på sine maskiner. Blant andre populære distribusjoner finner vi openSUSE, Debian og Gentoo.

Når det gjelder grensesnitt er det Gnome som dominerer foran KDE. Generelt sett er Gnome mest populært i USA, mens vi europeere foretrekker KDE.

Den mest populære nettleseren er ikke uventet Firefox. Etter denne finner vi Konqueror (som er innebygget i KDE) og Opera.

Blant epost-klientene er løpet mye jevnere. På toppen finner vi Thunderbird tett etterfulgt av Evolution og KMail. Også webbaserte klienter som Gmail er høyt opp på listen.

Den siste delen av undersøkelsen handler om hvilke program som benyttes for å kjøre Windows-applikasjoner under Linux. De fleste oppgir at de benytter Wine, men omtrent like mange har svart at de ikke vil ha Windows-programmer på maskinen sin.

Trendene for 2007 er ikke voldsomt annerledes enn de fra i fjor, men det er dobbelt så mange brukere som har deltatt i undersøkelsen. Dette bekrefter en positiv vekst Linux på skrivebordet.

Du kan selv delta i undersøkelsen og bli en del av statistikken.

Les om:

Utvikling