6 av 10 dropper Windows 7

6 av 10 dropper Windows 7

Bedriftene holder seg til Windows XP og Vista litt lenger, viser undersøkelse.

Bekymringer over applikasjonskompabiliteten, tids- og ressursbruk bidrar til at hele seks av ti bedrifter ikke har planer om å oppgradere til den nyeste operativsystemet til Microsoft, i følge en ny undersøkelse.

Av mer en 1000 it-sjefer på Microsoft Windows-systemer som var med i en undersøkelse, utført av serverstyringsselskapet ScriptLogic, sa 59.3 prosent at de ikke hadde planer om å oppgradere til Windows 7.

Bare 5.4 prosent sa de skulle bytte fra Windows XP eller Vista til fordel for Windows 7 i løpet av året. 34 prosent sa at de ville vente til slutten av 2010 før de byttet. Den gjenværende 1.4 prosenten hadde allerede byttet til Windows 7.

Mangel på tid og ressurser

Undersøkelsen avslørte også de største hindringene for Windows 7. De spurte i undersøkelsen som sa de ville unngå en oppgradering, brukte tid og ressurser som argument.

Applikasjonskompabiliteten var en bekymring for 38.9 prosent av de spurte i undersøkelsen, etter operativsystemets distribusjon og migrasjon (8,8%), maskinvarestøtte (7.6%) og migrasjon av brukerinnstillinger (3,2%)

Men de økonomiske vilkårene har også litt å si når det gjelder it-planene til bedriftene. Hele 35 prosent hevder de sparte masse penger på å hoppe over oppgraderinger og avvente kjøp. Nick Cavalancia, visepresident i Windows sitt selskap ScriptLogic, sier at innsparinger er en annen mulig grunn til at it-sjefer vil droppe eller utsette Windows 7 oppgradering.

Windows 7 utgis 22. oktober 2009.

Utvikling