802.11n endelig godkjent

802.11n endelig godkjent

Etter årevis med uvisshet har IEEE endelig klart å enes om en standard for trådløst nettverk av typen 802.11n.

De aller fleste bærbare leveres i dag med støtte for trådløst nettverk via 802.11n, som er den raskeste varianten for vanlige, trådløse nettverk. Teknologien har en teoretisk maksimumshastighet på 300Mbit, selv om man i praksis får langt mindre. De aller fleste nye rutere til hjemmebruk er i dag også utstyrt med støtte for N-nettverk.

Stor utbredelse til tross, det er først nå at 802.11n faktisk har blitt en vedtatt standard. Det til tross for at arbeidet med teknologien startet for hele syv år siden. Alle N-produktene som har kommet til nå har vært basert på forskjellige utkast til teknologien, såkalte drafts, samt løsninger de forskjellige produsentene i tillegg har følt for å implementere.

Mange fryktet lenge at produkter som er basert på de første utkastene til teknologien ikke ville fungere når standarden en gang ble vedtatt. Heldigvis er endringene som har skjedd såpass små at de fleste N-produkter bør fungere greit med produkter som er basert på den nå vedtatte standarden.

Ifølge Wi-Fi Alliance ser det også ut til at det vil være mulig å oppdatere de aller fleste 802.11 draft n-produkter, slik at også de følger den vedtatte standarden.

Selv om IEEE altså endelig har vedtatt standarden, må du vente helt til oktober om du har lyst til å lese den omfattende dokumentasjonen som ligger bak. Selv om akkurat det vel er for spesielt interesserte. Frem til det kan du lese mer om vedtaket her.

Utvikling