- Acrobat 9 er 2-3 ganger raskere

- Acrobat 9 er 2-3 ganger raskere

Adobe Acrobat hatt ord på seg for å være et tregt program å jobbe med. Nå blir det bedre, hevder Adobe

Adobe har nå lansert versjon 9 av dokumenthåndterings- og distribusjonsprogrammet Adobe Acrobat.

Blant annet på grunn av en stor og tung kodemengde har Adobe Acrobat hatt ord på seg for å være et tregt program å jobbe med, og nå erkjenner også Adobe selv at det har vært slik.

To-tre ganger raskere

- Historiske var det et problem, særlig når det gjaldt å åpne programmet, sier produktspesialist Anna Andréasson hos Adobe i Sverige. - Selv om det ble bedre i versjon 8, er 9-versjonen av Acrobat to-tre ganger raskere, hevder hun.

Foruten hastigheten er den viktigste nyheten i Acrobat 9 at programmet representerer en komplett fusjon mellom Adobes (og tidligere Macromedias) Flash-videoteknologi og Adobe pdf-teknologi (PDF = Portable Document Format).

Totalt er det over 300 nyheter og forbedringer i Acrobat 9, ifølge Adobe.

Acrobat.com

En av nyhetene er opprettelsen av websamfunnet Acrobat.com for «levende deling» av dokumenter. Tjenesten er gratis, byr på chattemuligheter og gjør det mulig for inntil tre personer å samarbeide om et dokument samtidig.

Foreløpig er tjenesten tilgjengelig i betaversjon.

Blant programmene du finner her, er Adobes web-baserte tekstbehandler Buzzword, en konkurrent til blant annet Google Docs.

Tjenesten omfatter også Connect Now, en redusert utgave av Adobes videokonferansesystem Acrobat Connect Web.

Brukerne av Acrobat.com får fem gigabyte til rådighet på Adobes servere for lagring av dokumenter. Senere kommer en betal-versjon av tjenesten med samarbeidsmuligheter for mange flere samtidige brukere.

En annen nyhet er at man nå får adgang til 256-bits kryptering av dokumenter.

Adobe Acrobat 9 kommer i fire versjoner: gratisversjonen Adobe Reader 9 samt Adobe Acrobat Standard 9, Pro 9 og Extended 9. Sistnevnte finnes bare for Windows, ikke for Mac OS X.

Nå lanserer Adobe versjon 9 av Acrobat-familien.

Design Premium CS3.3

Samtidig med Acrobat-lanseringen har Adobe også kommet med en ny versjon av Design Premium-pakken i Creative Suite-familien. Adobe Creeative Suide 3.3 Design Premium kommer med den nye Acrobat 9 Pro inkludert, i tillegg til Fireworks CS3. Pakken inneholder ellers Indesign, Photoshop Extended, Illustrator, Flash Professional, Dreamweaver, Adobe Bridge, Version Cue og Device Central. Full pris er vel 21 000 kroner inklusive mva., mens oppgradering koster vel 2 000 kroner.

Acrobat 9-programvaren blir tilgjengelig i juli, men Adobe tar imot forhåndbestillinger allerede nå. Norsk-språklig versjon av Acrobat 9 kan ventes i midten av august.

Adobe Acrobat Standard 9 har fått en pris på 3 437 kroner inklusive mva., mens Adobe Acrobat 9 Pro koster 5 512 kroner. Pro Extended-versjonen koster 8 075 kroner.

Mer informasjon finner du hos Adobe.no .

Les om:

Utvikling