Adobe tetter minnelekkasjer

Adobe tetter minnelekkasjer

Adobe oppdaterer Lightroom og Camera Raw.

Adobe har sluppet to nye programvareoppdateringer, Photoshop Lightroom 2.3 og Camera Raw 5.3. Blant annet er problemer med minnelekkasjer og diskbrenning løst.

Lightroom er Adobes program for bildeadministrering, med en del bildebehandlingsfunksjoner i tillegg. Camera Raw er en innstikksmodul som brukes til å konvertere RAW-filer til redigerbare bildefiler.

Både Lightroom og Camera Raw fungerer på Windows-plattformen så vel som på Mac.

Nye kameraer

Oppdateringene til Lightroom 2.3 og Camera Raw 5.3 gir blant annet støtte for råfilformat i de nye kameramodellene Nikon D3X og Olympus E-30.

Lightroom 2.3 har også støtte for ytterligere åtte språk, og den nye versjonen løser dessuten problemene med minnelekkasjer som har påvirket enkelte brukere av Lightroom 2.2. I tillegg har noen Windows-brukere rapportert feil under brenning av filer til cd- og dvd-plater ved bruk av Lightroom 2.2, noe som er fikset i den nye 2.3-versjonen.

Lightroom har fått positiv mottakelse i fotobransjen, og mange tredjepartsfirmaer lanserer plugin-programmer som bygger videre på funksjonene i Lightroom 2.

Blant de siste lanseringene er Viveza fra Nik Software, en plugin for justering av farger og lys som nå er kompatibel med Lightroom 2. Photomatix HDR-plugin ble nylig oppdatert for å fungere perfekt med Lightroom 2.

På nettstedet Lightroom Exchange kan man finne mange flere plugin-programmer som er tilpasset Lightroom 2.

Gratis

Oppdateringen til Adobe Photoshop Lightroom 2.3 kan lastes ned gratis for brukere av Lightroom 2.

Oppdateringen Photoshop Camera Raw 5.3 kan også lastes ned kostnadsfritt av brukere av Photoshop CS4, Photoshop Elements 7 og Premiere Elements 7.

Begge oppdateringene kan hentes her .

Les om: