NYE: Gründerne Sigurd J. Dons (til høyre på bildet) og Nicolai M. Q. Hjorth (til venstre) har utviklet en ny app som på litt over en måned har fått 700 brukere. (Pressefoto: PTX)

NYE: Gründerne Sigurd J. Dons (til høyre på bildet) og Nicolai M. Q. Hjorth (til venstre) har utviklet en ny app som på litt over en måned har fått 700 brukere. (Pressefoto: PTX)

Airbnb for trening

Den nye appen PTX sikter på å utfordrer treningsbransjen.

Applikasjonen PTX er en slags Airbnb for trening. Via appen kan man oppdage og melde seg på gruppetimer, kurs og finne personlige trenere i alt fra yoga til svømming, golf, kampsport, styrke, løping og mye mer. Siden lansering for litt over en mnd. siden har iPhone-appen allerede fått 700 brukere.

Det er Sigurd Jøsevold Dons og Nicolai M. Qvigstad Hjorth som har utviklet tjeneste som skal åpne treningsbransjen og gi folk enklere tilgang til gruppetrening og personlig trenere - uten binding til et spesifikt senter eller en kjede.

For alle

-- Vi ønsker å åpne treningsbransjen og gi folk enkel tilgang til bredden av aktiviteter som allerede eksisterer rundt omkring. I mange år har folk arrangert diverse treninger ute og inne via midlertidige løsninger som arrangementer på Facebook eller via eget nettverk. For mange som ønsker å komme i aktivitet eksisterer det barrierer som hindrer dem fra å trene på et senter, det kan være ukomfortabelt med alt kroppspress og fokus som ofte oppstår i slike miljøer, eller kompetansen de søker og formen for aktivitet rett og slett ikke eksisterer der, sier gründerne i en pressemelding. 

Nå håper de at PTX over tid skal gi folk gode alternativer til aktivitet, uansett eget nivå eller ønsker om treningsform. Bedrifter skal også være velkomne til å benytte seg av plattformen til å finne trenere de kan booke inn til trening for de ansatte med.

Utvikler

Appen er gratis å laste ned og bruke, PTX tar en transaksjonskostnad på 10 % ved finansielle transaksjoner mellom utøvere og trenere på gruppetimene. Deler av dette går til PTX og deler går til betalingsløsningen Stripe som ligger implementert og håndterer alt av kortinformasjon med mer, heter det i meldingen.

-- Vår forretningsmodell er lik som tilsvarende delingsøkonomitjenester og moderne markedsplasser. Vi håper også at mange benytter PTX til å arrangere aktiviteter som er gratis, det har vi flere eksempler på allerede, dette kan være ledet av entusiaster, tidligere aktive utøvere eller lignende, sier gründerne i meldingen.

Det kommer snart en webversjon som vil fungere på alle plattformer og telefoner, ikke bare iPhone slik det er idag. Foreløpig er PTX kun tilgjengelig i Norge.

 

 

Utvikling