Alle må gå

Alle må gå

Friprogsenteret misten den lille støtten de hadde i årets statsbudsjett. Nå legges kompetansesenteret ned.

Kuttet i statsbudsjettet ble døden for Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, og nå blir de nødt til å legge ned.

Oppsagt via epost

- Det er ikke noe annet å gjøre enn å se fremover, sier Christer Gundersen. Seniorrådgiveren, som har jobbet i Friprog siden oppstarten i 2007, var på ferie i Afrika da han på fredag fikk en epost med melding om oppsigelse.

Strøket fra statsbudsjettet

Det var i begynnelsen av oktober at Friprogsenteret fikk beskjeden om at de var strøket fra statsbudsjettet. Gundersen er tydelig skuffet over departementet.

- Vi var i møte med kommunaldepartementet senest i september. Da fikk vi ikke en eneste antydning om at vi skulle bli kuttet, sier han.

- Hva skal dere gjøre videre nå?

- Steg 1 blir å avvikle på en ordentlig måte, vi vil ha et ryddig ettermæle, sier Gundersen. Nå må han, og hans to kollegaer ut og skaffe seg nye jobber selv om de har fått inn flere søknader på nye prosjekter.

Overtas av andre?

- Det er hyggelig å si at fri programvare har eksplodert i hele verden. Vi har gjort en viktig jobb med å informere og veilede. Nå håper jeg at noen andre kan ta seg av dette, avslutter Gundersen.

Senteret for fri programvare vil ifølge ledelsen bli nedlagt fra 1. januar 2015.

Utvikling