Amazon lanserer egen Mac Appstore

Amazon lanserer egen Mac Appstore

Nyåpnet nettbutikk for Mac-programvare selger også Microsoft Office.

I går lanserte Amazon sin nedlastingssjappe som skal konkurrere direkte mot Apples fem måneder gamle Mac App Store. Selskapet har i lengre tid tilbudt nedlastinger til Windows og Mac, men dette er første gang de har etablert en egen «butikk» dedikert til Mac.

Amazon har latt være å benytte navnet "App Store", trolig av frykt for søksmål. Amazons butikk heter enkelt og greit «Mac Software Downloads». Amazon og Apple har allerede avtalt en rekke møter i retten, etter at Apple mente Amazons «Appstore for Android» bryter deres varemerkerettigheter.

Ms Office hos Amazon

Bortsett fra navnet er en av forskjellene at Amazon i motsetning til Apple selger Microsoft Office, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Microsoft har foreløpig valgt å holde seg unna App Store, trolig fordi Apple ønsker en 30 prosent andel av salgets omsetning.

Gratis-programmet Windows Phone Connector er eneste du får du tak i fra Microsoft hos Mac App Store.

Amazon har så langt samlet 250 titler i sin butikk, for det meste produktivitetsapplikasjoner, men også 46 spill. Til sammenligning har Mac App Store angivelig 400 bare innen kategorien «business».

Uten oppdatering

Likesom i Mac App Store kan Amazons kunder laste ned programvare som allerede er kjøpt på ny et ubegrenset antall ganger. Men i motsetning til Mac App Store har Amazons kiosk ingen integrert oppdateringsfunksjon, selv om også Mac App Stores oppdateringsfunksjon har fått kritikk for å være treg.

Amazons variant fungerer fra Leopard og opp, for å bruke Apples kiosk må du ha Snøleoparden installert.

Les om:

Utvikling