Ambisjonsrik Component Software på børs

Ambisjonsrik Component Software på børs

Oppkjøp av andre selskaper, geografisk og organisk vekst er noen av ambisjonene for BI-selskapet Component Software som ble notert på Oslo Børs i dag.

I dag er første dag på børs for konsernsjef Åge Lønning og Component Sofware (CS). Selskapet som har eksistert siden 1992 har opparbeidet seg en imponerende rekke med referansekunder og 150 000 brukere av selskapets egen programvare. De har også implementert 400 000 BI-løsninger.

Nå vil CS videre og håper at en børsnotering vil gi nok penger i kassa til en friere ekspansjon.

LES OGSÅ: Component Software kjøper Business Logic

- Vi ønsker å bli den klare markedslederen i Skandinavia innen BI og fakturahåndtering. Ved å gå på børs vil vi få tilgang på kapital slik at vi kan forstette å vurdere oppkjøp, sa Lønning på presentasjonen selskapet holdt på Oslo Børs i dag.

De er på utkikk etter selskaper som har kompetanse som de selv ikke besitter fra før, men hvilken kompetanse det er snakk om, vil Lønning helst ikke kommentere.

Internasjonalt

I tillegg til organisk vekst ønsker Component Software å styrke sin tilstedeværelse i land utenfor Skandinavia. De selger sine løsninger via partnere i land som Storbritannia, Nederland, Belgia og USA.

Lønning utelukker ikke at de vil gå inn i andre land, men det kommer først og fremst an på om de finner den rette partneren.

Component Software er en nisjeleverandør innenfor mylderet av BI-aktører. Markedet er inne i en kraftig vekst og de store internasjonale programvareselskapene sluker mindre selskaper i jakten på markedsandeler.

- Vi vil eksistere i lang tid ennå. Det er nisjeaktører som oss som får de store kontraktene fordi kundene vil ha spisskompetanse.

- Men det er lettere for de store å kjøpe dere nå etter at dere har gått på børs?

- Ingen kommentar, sier Lønning og smiler.

Utvikling