Anbefales for Vista-nysgjerrige

Anbefales for Vista-nysgjerrige

Endelig en god, teknisk bok om Windows Vista.

Undertegnede har helt siden lanseringen av Windows Vista lest og bladd i flere Vista-bøker. Problemet med de fleste bøkene jeg har kommet over, er at de har vært for overfladiske. Jeg har lenge vært på utkikk etter en bok som har vært av mer teknisk art. En bok som kunne forklare hvordan ting egentlig fungerer under Vista med et teknisk språk. Jeg tror jeg har funnet svaret i Windows Vista Administrator's Pocket Consultant (heretter VAPC).

Boktittelen røper på en diskret måte hvem denne boken retter seg mot. Som man skjønner, tar boken sikte på å være et oppslagsverk for it-administratorer og driftsfolk som enten jobber i en bedrift som allerede har innført Vista eller som har planer om å gjøre det.

Boken starter med å gå gjennom de ulike installasjonsrutinene for Vista. Det vi liker godt med boken, er at forfatteren er påpasselig med å påpeke forskjeller mellom Vista og XP der det er forskjeller. Andre temaer som boka er innom, er selvfølgelig nyhetene i Vista. Tema som dekkes er avanserte emner som diskkvoter, «shadow copy», sikkerhet og enkle tabeller for å drive med feilsøk.

William R. Stanek har skrevet flere bøker for Microsoft Press, Microsofts eget forlag før, og har et godt og engasjerende språk. Språket i boken er teknisk, men bør overhodet ikke skremme it-administratorer. Boken er organisert slik at den skal fungere som et oppslagsverk, og den er enkel å finne frem i.

Windows Vista Administrator's Pocket Consultant er på 576 sider og koster 298 kroner hos BookWorld. Det er en bok vi anbefaler til alle Vista-nysgjerrige sjeler. For nærmere informasjon, se bookworld.no.

Utvikling