Kenneth Christensen i Computerworld, teknologisjef Svein Williasen og produktsjef Ingrid Ødegaard i Appear.in

VIDEOKONFERANSE:  Kenneth Christensen i Computerworld, teknologisjef Svein Williasen og produktsjef Ingrid Ødegaard i Appear.in tester tjenesten. (Skjermdump: Kenneth Christensen)

Anerkjennelse for norsk utviklerteam

Google har valgt teamet bak videotjenesten Appear.in til å profileres på utviklerkanalen sin og til å dele sine erfaringer som WebRTC-utviklere i en Google Developer video.

Appear.in er en løsning for videokonferanse basert på det åpne API-et WebRTC. Teknologien støtter utvikling av webapplikasjoner for videokonferanse, tale og filoverføring direkte i nettleser, uten behov for tredjeparts tilleggsmoduler. WebRTC er opprinnelig utviklet av Google, som gjorde koden tilgjengelig for alle i 2011.

Populært sideprosjekt

Telenor-eide Appear.in var en av de første kommersielle applikasjonene som brukte teknologien, og ble født som et kjapt prosjekt av tre studenter over to uker. Hensikten var å demonstrere potensialet i WebRTC.

Nå brukes tjenesten av mennesker over hele verden, og det lille utviklerteamet får lov av Telenor til å videreutvikle. Appear.in har også jobbet tett med både brukere og Google. Det er også utviklet en egen app for Android, og IOS er på vei.

Nå er de norske utviklerne bedt om å skrive veiledninger for andre utviklere som vil bruke WebRTC i sitt prosjekt.

- For oss er dette en stor anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort siden lanseringen av appear.in for to år siden, som en av de første kommersielle tjenestene bygd ene og alene på WebRTC som video- og audio-teknologi. Få team i verden har jobbet med WebRTC på så mange plattformer som appear.in i dag støtter, forteller Ingrid Ødegaard, markedssjef for Appear.in.

Teamet stiller også opp i en Google Developer-video, der de forklarer bruken av WebRTC i kryssplattform-prosjekter.

Utviklerteamet har fra før lansert en SDK som gjør det raskt og enkelt å integrere Appear.in på egne nettsider. Blant annet bruker Norges Røde Kors teknologien for sitt prosjekt Digital Leksehjelp.

Utvikling