Åpen .Net Core klar i juni

Åpen .Net Core klar i juni

Microsoft håper på flere utviklere for Windows-plattformene med kryssplattform .Net-implementasjon.

Med håp om å tiltrekke seg oppmerksomheten til flere utviklere, kommer Microsoft med sin åpen kildekode kryssplattform implementasjon av .Net Core tidligere enn ventet. Lanseringskandidaten (release candidate) for .Net Core og den tilhørende ASP.Net Core 1 lanseringskandidat 2 runtime og biblioteker er klar i midten av mai. Begge skal være klare til produksjonslansering (RTM – release to manufacturing) i midten av juni, har Microsoft uttalt ifølge våre kolleger i Infoworld.com.

Mange plattformer

Verktøy vil bli pakket sammen med begge slippene, der lanseringen i mai omtales som Preview 1 og lanseringen i juni kalles Preview 2. «Vi kommer til å fortsette med å endre på og stabilisere de tilhørende verktøyene fram til de slippes som RTM med Visual Studio ”15”», sa Scott Hunter fra Microsofts .Net-team.

Med runtime, biblioteker og kompilator-komponenter inkludert i pakken, har .Net Core-teknologiene vært brukt i enhets- og sky-konfigurasjoner. Dette er naturligvis allerede støttet av Windows-plattformene, men nå er porteringer underveis for Linux, OS X og FreeBSD, har representanter for .Net Foundation, stiftelsen som ble etablert for å promotere åpen kildekodeteknologier basert på .Net.

ASP.Net Core, tidligere kjent under navnet ASP.Net 5, er et åpen kildekode rammeverk for å bygge webapplikasjoner ved hjelp av .Net.

«.Net Core kan få utviklere som ikke jobber med Windows-plattformer til å bli mer interessert i Microsofts teknologier og tjenester, som for eksempel Azure», sa analytikeren Rob Sanfilippo fra selskapet Directions on Microsoft.

«.Net Core er et subsett av det fulle .Net Framework som kun tilbys for Windows, så om Linux- og Mac OS X-utviklere bygger kompetanse på .Net Core og blir interessert i teknologien, kan de bli mer interesserte i å utvikle på Windows slik at de kan bruke .Net til å bygge fler applikasjonstyper, slik som Microsoft Universal Windows Platform-applikasjoner», la han til.

Delt kode

Som en følge av Microsofts nylige oppkjøp av leverandøren av kryssplattform verktøy Xamarin, ønsker Microsoft å gjøre det enklere å dele kode mellom stasjonære tradisjonelle datamaskiner, mobiler og serverapplikasjoner, fortalte Hunter videre. Microsoft har nylig lansert .Net Standard som en mekanisme for å oppnå det målet.

«Vi trenger også å gjøre det enklere å jobbe med utviklingsprosjekter på tvers av disse applikasjonsmodellene», sa Hunter. «For å oppnå dette jobber vi med å flette sammen egenskapene til .xproj/project.json og .csproj prosjektsystemer til ett enkelt system som er basert på MSBuild. Denne overgangen vil bli automatisk, og ikke kreve noen endringer av dine eksisterende prosjekter av deg», la ha til.

Dette arbeidet kommer til å gjennomføres under lanseringsløpet til Visual Studio 15.

Konkurrerer med Node.js

.Net Core har oppnådd mye engasjement fra åpen kildekode-miljøet på kort tid, sa Sanfilippo. Innspill fra utviklermiljøet har bidratt til å forbedre ASP.Net Core, noe som har gjort den mer konkurransedyktig i forhold til Node.js.

«Før .Net Core var det fulle .Net Framework antakelig på vikende front som kryssplattform teknologi i bevisstheten til utviklerne, og åpen kildekode språk og verktøy fikk større utbredelse og bruk», observerte Sanfilippo. «.Net Core har bidratt til å demme opp utviklernes fokus på .Net ved å konkurrere på samme arena som sine alternativer», avsluttet han.

Les om:

Utvikling