Apple fjerner Java-applet fra OS X

Apple fjerner Java-applet fra OS X

Nå må Mac-brukere laste ned Java direkte fra Oracle.

Apple har sluppet to oppdateringer til Java, en for Snow Leopard og en for Lion og Mountain Lion.

Oppdateringen av OS X 10.7 Lion og OS X 10.8 Mountain Lion oppgraderer Java til versjon 1.6.0_37. Den øker sikkerheten ytterligere ved å fjerne Apples eget tilleggsprogram for Java fra samtlige nettlesere, skriver Macworld Sverige.

Ønsker du å fortsette å bruke Java i nettleseren oppfordres du til å laste ned den nyeste versjonen direkte fra Oracles nettsider. Når du besøker en nettside som krever Javas innstikksprogram, tilbys nedlasting fra Oracle i nettleseren.

Oppdateringen for OS X 10.6 Snow Leopard oppgraderer Java til versjon 1.6.0_37. Også her kommer Apples tilleggsprogram for Java å bli avinstallert fra nettleserne, men bare om noen Java-tillegg ikke er blitt kjørt i en lengre tid.

Merk at den Java-versjonen som Oracle tilbyr fra sine nettsider, versjon 7, krever 64-bit programvare. Nettlesere som ikke støtter dette, for eksempel Google Chrome, vil dermed ikke kunne kjøre Java. Chrome finnes bare i 32-biters versjon.

Apples tiltak er det nyeste i selskapets plan om å legge ned distribusjonen av Java i OS X, hvilket ble kunngjort i 2010. Apple sluttet å inkludere og gi support på Java fra og med OS X 10.7 Lion.

Nesten alle sikkerhetsangrep mot Mac i senere tid har vært relatert til sårbarheter i Java.

Les om: